The Dead Daisies – Live & Louder 
 

Facebookrssmail

The Dead Daisies worden door hun fans liefkozend ‘The Daisies’ genoemd. De bezetting wisselde een paar keer in hun vijfjarig bestaan. Iedere keer werd er een goede vervanger gevonden. Zodoende spelen in deze superband nog steeds alléén maar grote namen. Ik noem ze allemaal: Gitaristen Doug Aldrich (Whitesnake, Dio, Glenn Hughes’ touring band) en David Lowy (Red Phoenix/Mink). Zanger John Corabi (Mötley Crüe/The Scream). De ritme sectie bestaat uit drummer Marco Mendoza (Thin Lizzy/Whitesnake) en bassist Brian Tichy (Ozzy Osbourne/Billy Idol). Natuurlijk is de lijst van (live) bands waarin ze spelen/gespeeld hebben veel langer. ‘The Daisies’ weten altijd een wervelende liveshow neer te zetten. Een live album moest er dus wel komen. De titel hiervan is: ‘Live & Louder.
Ik verwacht ‘vuurwerk’. En gezien de grote namen verwacht ik een zeer goede geluidskwaliteit.

Dat laatste valt bij aanvang van het openingsnummer ‘Long way to go’ een klein beetje tegen. Het klinkt niet alsof ik zelf bij het live concert ben. Wat positief opvalt, is dat John Corabi ook live goed te verstaan is. De luchtgitaren en luchtdrums kunnen uit de kast, de kelen kunnen worden gesmeerd. Luchtdrums, luchtgitaar spelen en/of meezingen, het hoort gewoon bij deze opzwepende rock. Binnen twee nummers weten ‘The Daisies’ mij te overtuigen. Het drumintro van ‘Make some noise’ klinkt gaaf. De fans zingen het refrein volop mee. Het gillende gitaarspel had iets feller mogen klinken. Toch geniet ik volop.

De nummers zijn vrij eenvoudig van structuur. Maar The Daisies weten dit met hun vurige manier van spelen volop te benutten. De opnames zijn van diverse optredens in verschillende steden. The Daisies lijken iedere keer alles te geven om de fans tevreden te stellen. Voor aanvang van een aantal nummers wordt het volgende nummer aangekondigd. Kort en bondig, maar vol enthousiasme. Zodoende gaat dit, ook na tig keer luisteren, niet vervelen. Het gejuich en applaus na afloop van ieder nummer is nergens te veel of te weinig. Ze halen alles uit de kast om er een gave show van te maken. En dat lukt ze. Niet alleen up-tempo nummers weten ze goed te brengen. ‘Lock ‘n’ Load’ heeft wat minder snelheid. Maar ook dit klinkt heerlijk. De licht schorre zang komt hier mooi uit.

Ondanks de weinig verrassende opbouw zijn dit allemaal heerlijke, opzwepende nummers. Hierdoor zing je de teksten al snel mee. Dat is één van de dingen die ‘The Daisies’ tot een gave live band maken. Ondanks dat de geluidskwaliteit niet super is, voel je wel de vibe. Zeker door de manier waarop de fans vol overgave worden opgespoord om nog meer enthousiasme te tonen. Zelfs van de introductie van de bandleden wordt iets speciaals gemaakt. Wat kunnen deze mannen performen! Regelmatig moet ik grinniken door de manier waarop de fans worden toegesproken.

Eerlijk is eerlijk, over het algemeen spelen ze ongecompliceerde ‘recht toe recht aan rock’. Maar de manier waarop ze dat doen is geweldig! Ze maken er een fantastische feel good party van. Ik hoop dat er bij volgende live CD ook een live DVD zit. ‘The Daisies’ creëren een super sfeer. Jammer dat we dat nu niet kunnen zien. Wil je ze live zien? Dat kan! In juni staan ze één keer in Nederland en één keer in België.

(80/100, SPV)

1.Long Way To Go
2.Mexico
3.Make Some Noise
4.Song And A Prayer
5.Fortunate Son
6.We All Fall Down
7.Lock ‘n’ Load
8.Something I Said
9.Last Time I Saw The Sun
10.Join Together
11.With You And I
12.Band Intro’s
13.Mainline
14.Helter Skelter
15.American Band
16.Midnight Moses

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ