Eternal Idol – The Unreveiled Secret

Facebookrssmail

Eternal Idol is de nieuwe band van de Italiaanse zanger Fabio Lione. Voor dit nieuwe project besloot hij de succesband Rhapsody Of Fire vaarwel te zeggen om zich volledig op dit project te kunnen storten. We kunnen de man niet eens ongelijk geven want bij Rhapsody Of Fire was het vuur er de laatste jaren toch een beetje uit.

Van bij opener ‘Evil Tears’ hoor je dat hier heel veel speelvreugde in verwerkt is en de combinatie tussen de twee vocalisten grijpt je meteen bij de keel. Fabio krijgt bij Eternal Idol vocaal tegenwerk van een zekere Giorgia Colleluori, die vocaal perfect matcht met Lione. De samenzang tussen het duo is fabuleus te noemen. Luister maar eens naar ‘Another Night Comes’, waar je spontaan kippenvel bij krijgt bij zoveel muzikale schoonheid. Colleluori is de getalenteerde zingende dochter van de drummer van de band en zal menig heavy metal hart sneller doen slaan met haar krachtige stem.

Muzikaal tapt Eternal Idol deels uit het zelfde vaatje als Rhapsody Of Fire. Melodieuze heavy metal met een hoog power gehalte. Eternal Idol voegt daar echter meer klassieke rock invloeden aan toe en laat de epische toestanden die bij Rhapsody On Fire schering en inslag waren slechts sporadisch in de songs sluipen. Zo zit er een lekkere traditionele gitaarsolo in ‘Is The Answer Far From God’, iets wat ondenkbaar was bij zijn vorige band. Ook op ‘Blinded’ slaat Eternal Idol een meer traditionele weg in waarbij de term heavy modern classic rock zoals ze zelf hun sound omschrijven helemaal tot zijn recht komt. Op datzelfde stramien borduren ze ook verder op ‘Sad Worlds Unveiled’ en het prachtige ‘Desidia’ waarop we te horen krijgen hoe sterk de vocale kwaliteiten van Giorgia echt zijn. ‘Desidia’ is alvast een klassieker in wording net als het al even magistrale ‘Beauty Queen’.

Met Eternal Idol heeft Frontiers alvast een band in huis gehaald die het de komende jaren ver zal schoppen. De vocale combinatie Lione – Colleluori is zowat uniek in de metalscene en de composities die het gezelschap geschreven heeft laten de twee vocalisten hoge toppen scheren. Het duo verdeelt het vocale gebeuren netjes in twee en schitteren zowel in solozang als in samenzang. Dit is gewoon een geweldig album waarbij je haren geregeld recht zullen staan omdat het tweetal geregeld vocale perfectie laat horen in een schoonheid van goed uitgebalanceerde songs. Aanrader!

(95/100, Frontiers)

1. Evil Tears 05:09
2. Another Night Comes 04:19
3. Awake in Orion 05:29
4. Is the Answer Far from God? 05:13
5. Blinded 04:11
6. Sad Words Unvailed 04:28
7. Desidia 05:18
8. Hall of Sins 04:55
9. Feels Like I’m Dying 04:07
10. A Song in the Wind 05:18
11. Stormy Days 04:46
12. Beyond 04:56

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ