Deity – Deity

Facebookrssmail

Deity is een death metal band opgericht door de twee zanger / gitaristen Danny Alessandro en John Massey. Hoewel het gezelschap uit Toronto Canada al zo’n vijftien jaar geleden met de band begonnen is, is het nooit gekomen tot een debuutplaat. Daarin komt binnenkort verandering, beide heren hebben een paar jaar geleden besloten om het bestaande materiaal uit te werken en op te nemen. Danny en John worden in deze bijgestaan door twee sessie muzikanten: bassist Florian Ravet en drummer Flo Mounier hebben beide bijgedragen aan het gelijknamige debuut dat op 2 juni in eigen beheer verschijnt.

Deity geeft aan de inspiratie te halen uit bands als Suffocation, Emperor, Death, Slayer en Immortal en dat is deels terug te horen in de kost hier besproken. Met het rustige piano intro ‘Suspended In Animation’ wordt de spanning opgebouwd, het eerste nummer ‘Beginning Of Extinction’ grijpt je direct bij je strot. De technische gitaarriffs en giftige duo vocalen Danny en John zijn sterk en vullen elkaar aan. Deity weet een portie brute death metal te brengen met flinke progressieve invloeden. Je moet goed luisteren naar wat de duellerende gitaren inbrengen, simpelweg omdat er zo veel te horen is. Net als bij de vocalen is het ook gitaar technisch dat de heren Danny Alessandro en John Massey elkaar perfect aanvullen, waar de een gas terugneemt excelleert de ander en andersom.

Deity dendert onverminderd voort met brute nummers, technische hoogstandjes en sterke vocalen. Hoewel ik persoonlijk niet van instrumentale nummers houd, is het nummer ‘From Which We Came, We Now Return’ een sterk nummer. Met een wat thrash achtige basis riff, continu wisselend van tempo wordt hier de ene na de andere gitaarsolo naar je hoofd geslingerd en weet het nummer continu te boeien. Nummers als ‘Rituals’ en ‘Illuminate The Unwilling’ pakken de draad weer op en zijn weer knappe staaltjes brute, technische death metal. Afsluiter ‘In Turmoil (We Rise)’ is met bijna 13 minuten op de klok een hele zit. Dankzij de vele wendingen in dit nummer blijft het nummer attractief en boeien met zowel brute als knappe instrumentale passages.

Editie heeft met deze gelijknamige debuutplaat een heerlijk stukje technische death metal afgeleverd. Bruut, technisch en boeiend.

(80/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Suspended In Animation (1:55)
2. Beginning Of Extinction (8:18)
3. Sacrificium (4:47)
4. From Which We Came, We Now Return (8:40)
5. Rituals (4:36)
6. In Time (6:31)
7. Illuminate The Unwilling (7:57)
8. In Turmoil (We Rise) (12:54)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ