Ulsect – Ulsect

Facebookrssmail

Ulsect is een Nederlandse technische death metal band. Waneer de band is ontstaan is onduidelijk. De band kent een tweetal leden uit de black metal band Dodecahedron: drummer Jasper Barendregt en gitarist Joris Bonis. Bassist Dennis Aarts is vooral bekend als de voormalige bassist van Textures, de line up wordt gecompleteerd door gitarist Arno Frericks en zanger Dennis Maas. Zonder ook maar iets van een demo of anders werd de band op gepikt door Season of Mist (Underground Activists), resulterend in de gelijknamige debuutplaat welke op 12 mei dit jaar verscheen.

Ulsect brengt een vorm van death metal met progressieve invloeden zoals te horen is in het openingsnummer ‘Fall to Depravity’. Een nummer van bijna zeven minuten met verschillende tempowisselingen, van bruut snel naar rustige passages met melodieus gitaarwerk. De technische gitaar riffs en de brute vocalen van Dennis Maas maken dit nummer tot een welkome opener. ‘Our Trivial Toil’ en ‘Diminish’ zijn beide mid tempo nummers. Goed opgebouwde nummers met sterke instrumentale stukken, de incidentele tempoversnellingen zijn welkom en houden de nummers interessant.

Ulsect gaat verder op de ingeslagen weg en brengt met de nummers ‘Unveil’ en het instrumentale ‘An Augury’ meer mid tempo nummers. Muzikaal sterke nummers maar toch mis ik wat pit, wat agressie. Dat wat ik gemist heb in voorgaande nummers wordt gebracht in het nummer ‘The Endling’, meer up tempo en de felle en agressieve vocalen schudden je wakker. Een van de betere nummers op het album. Ulsect sluit af met ‘Maunder’, een traag nummer dat boeit door de smerige en agressieve vocalen van Dennis. ‘Maunder’ is zonder meer een fraaie afsluiter.

Het debuut album van Ulsect is muzikaal sterk en laat zich wellicht het best omschrijven al een post death metal album met progressieve invloeden. De band heeft zeker potentie en ik ben dan ook benieuwd hoe de band zich live staande houdt. Ulsect is te aanschouwen op FortaRock In The City op zaterdag 27 mei. Plaats van handeling is Doornroosje in Nijmegen.

(80/100, Season of Mist Underground Activists)

Traclist:
1. Fall to Depravity 06:45
2. Our Trivial Toil 07:58
3. Diminish 05:52
4. Moirae 02:20
5. Unveil 04:22
6. An Augury 03:58
7. The Endling 04:52
8. Maunder 06:31

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ