SABATON – CAROLUS REX – THE PLATINUM EDITION

Facebookrssmail

Ter ere van het feit dat het album ‘Carolus Rex’ in hun thuisland Zweden onlangs de triple-platinum status heeft bereikt, brengt Sabaton via hun platenlabel Nuclear Blast een platinum editie uit. Maar of dit nou zo’n slimme zet is? Op ‘Carolus Rex – The Platinum Edition’ is aan de tracklist twee extra tracks toegevoegd. Een cover van Rammstein (‘Feuer Frei’) en ‘Harley From Hell’, een nagelnieuwe track die tot nu toe alleen is verschenen op het compilatiealbum ‘Metalus Hammerus Rex’.

Bij het beluisteren blijkt dat deze ‘The Platinum Edition’ toch echt een platenlabel ding is. Het album op zichzelf is niet geremasterd, dus alle tracks hebben exact dezelfde kwaliteit als de 2012 release. En nog altijd staan tracks als ‘The Lion From The North’, ‘Gott Mit Uns’, en titeltrack ‘Carolus Rex’ nog net zo stevig anno 2019.

Alleen zo jammer dat de bonustracks zo weinig iets toevoegen. Want ‘Harley From Hell’ kunnen de meeste fans al kennen van het eerdergenoemde compilatiealbum, en voor ‘Feuer Frei’ is deze ‘The Platinum Edition’ niet het beluisteren waard. In steenkool Duits zingt Joakim Brodén de luisteraar door deze matige cover heen. Als fans graag kennis willen maken met het album zelfs is het nog beter om de originele 2012 release aan te schaffen.

Persoonlijk vind ik het uitbrengen van een ‘The Platinum Edition’ voor een album die slechts 7 jaar oud is eigenlijk onnodig. Zeker wanneer je in werkelijkheid slechts 2 nieuwe tracks eraan hebt toe te voegen. In dit MP3 tijdperk kunnen fans makkelijk de twee nieuwe tracks elders vandaan rippen. Alleen de diehard verzamelaar zal deze editie kopen, maar verbazingwekkend genoeg zijn er altijd mensen die dat zullen doen. Neemt niet weg dat ‘Carolus Rex’ nog altijd een topalbum is en daarom voor mij nog steeds de dikke voldoende krijgt die het verdient. Als ‘Platinum Edition’ vind ik hem minder geschikt gezien de tijdspan en dat de luisteraar er weinig waar voor zijn geld meekrijgt. (80/100) (Nuclear Blast Records)

TRACKLIST CAROLUS REX PLATINUM EDITION

1. Dominium Maris Baltici
2. The Lion From the North
3. Gott Mit Uns
4. A Lifetime of War
5. 1 6 4 8
6. The Carolean’s Prayer
7. Carolus Rex
8. Killing Ground
9. Poltava
10. Long Live the King
11. Ruina Imperii
12. Twilight Of The Thundergod
13. In The Army Now
14. Feuer Frei
15. Harley From Hell

LINE UP SABATON

Joakim Brodén – zang, keys
Pär Sundström – E-Bass
Chris Rörland – Gitaar
Tommy Johansson – Gitaar
Hannes Van Dahl – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ