Merrimack – Omegaphilia

Facebookrssmail

Merrimack is een Franse black metal band opgericht in 1994. Na wat demo’s wn splits verscheen in 2002 het debuutalbum ‘Ashes of Purification’ via een klein Amerikaans label. Na wat omzwervingen qua labels werd de band een drietal langspelers later op gepikt door Season of Mist Underground Activists en dat resulteerde in een vijfde album. ‘Omegaphilia’ verschijnt op 9 juni.

Merrimack is een `Keltisch woord dat “de diepte van de hel” betekend en precies daar waan je jezelf al luisterend naar het intro van opener ‘Cauterizing Cosmos’. De toms begeleiden het duister gesproken woord uit de vlammende diepte. Het openingsnummer start mid tempo met sterke breaks en schiet plotseling in tempo omhoog, de tweestemmige vocalen vullen elkaar goed aan en zorgen voor een boeiend nummer. ‘The Falsified Son’, het tweede nummer, knalt uit de startblokken, temporiseert en dendert door met sterke drums en blastbeats van slagwerker Blastum.

De zeven nummers op deze langspeler zijn min of meer gelijkwaardig. Langzame stukken met sterk gitaarwerk, en dan weer versnellend waarbij de drums opvallend sterk zijn. De vocalen van zanger Vestal zijn traditioneel black en sterk, de verschillende wendingen in de nummers houden het geheel spannend. Een nummer als ‘Gutters of Pain’, dat mid tempo begint en langzaam oploopt qua tempo heeft ondanks de betrekkelijk korte duur alles in zich dat Merrimack te bieden heeft. Een sterke compositie met tal van wendingen. Afsluiter ‘At the Vanguard of Deception’ is met zijn negen minuten het langste en het meest veelzijdige nummer. Snelle stukken, langzame passages met melodieus gitaarwerk en steeds weer die drummer  Blastum die ook in dit nummer excelleert. Het nummer eindigt in stijl met koorzang, heerlijk.

Merrimack heeft met de vijfde langspeler ‘Omegaphilia’ een heerlijk album gebracht, traditionele black metal met oor voor detail en sterke composities. ‘Omegaphilia’ is een aanrader voor iedere liefhebber van black metal.

(85/100, Season of Mist Underground Activists)

Tracklist:
1. Cauterizing Cosmos 06:29
2. The Falsified Son 04:54
3. Apophatic Weaponry 06:24
4. Gutters of Pain 04:03
5. Sights in the Abysmal Lure 05:21
6. Cesspool Coronation 07:30
7. At the Vanguard of Deception 09:07

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ