Darkend – The Canticle Of Shadows

Facebookrssmail

Darkend-CoverDe symfonische black metal van het Italiaanse Darkend roept zeker associaties op met ons ‘eigen’ Carach Angren. Niet alleen qua sfeer, maar zeer zeker ook de vertellende wijze waarop de composities vertolkt worden. Deze vijfkoppige band is met dit album toe aan hun 3e langspeler.

De bezetting is vanaf 2011 stabiel. Er wordt zowel in het Engels als in het Latijns gezongen en teksten handelen over het bovenaardse, occulte zaken en de dood. Blastbeats worden feilloos afgewisseld met slepende gitaarlijnen en dat geldt ook voor de zang. Van super agressief en geknepen naar vertellend traag en vol emotie. De nummers worden vakkundig gebracht, maar soms missen ze de klasse om te blijven hangen en worden ze (of delen van de nummers) inwisselbaar.

‘Il Velo Delle Ombre’ is met zijn 4:47 minuten het kortste nummer van de CD. De rest varieert tussen ruim 6 minuten en bijna 9 minuten. Daar waar sommige albums nog wel eens inkakken richting het eind, lijkt Darkend de 2 sterkste nummers juist tot het einde te hebben bewaard. Zowel ‘Sealed In Black Moon And Saturn’ maar zeer zeker het laatste nummer ‘Congressus Cum Dæmone’ geven dat extra beetje hoop voor een eventueel toekomstig vervolg. Het laatste nummer sleept voort en pakt je toch nog even heel stevig beet.

Als men in staat is te willen evalueren en dan te evolueren, kan de volgende plaat best eens een knaller worden.

1. Clavicula Salomonis
2. Of The Defunct
3. A Precipice Towards Abyssal Caves (Inmost Chasm, I)
4. Il Velo Delle Ombre
5. A Passage Through Abysmal Caverns (Inmost Chasm, II)
6. Sealed In Black Moon And Saturn
7. Congressus Cum Dæmone

(7/10, Non Serviam Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ