Tankard – One Foot In The Grave

Facebookrssmail

De Motorhead van de Beer / Thrash metal laat weer van zich horen middels hun inmiddels zeventiende studioalbum, oftewel Tankard! En ook op deze plaat doet de band, gelukkig, weer niets nieuws en laten ze horen dat ze, niet geheel onterecht, tot de grote vier van de Teutoonse Thrash Metal worden gerekend.

Het album gaat lekker fel van start met ‘Pay To Pray’ en ‘Arena Of The True Lies’, waarvan het eerste gaat over priesters in Amerika, en het tweede over social media en “fake news”. Een verschil met alle voorgaande albums zit hem niet in de muziek, maar meer in de teksten, daar waar in het verleden vooral de humor de overhand had zijn er nu toch wel meer serieuze thema’s die de boventoon voeren. ‘Syrian Nightmare’ is daar een voorbeeld van, maar klinkt nog steeds vrolijk en vlot als een echt Tankard nummer.

In ‘Secret Order 1516’ uitten de mannen hun zorgen over de “reinheit” van hun duitse bier, een combinatie van een ernstig thema, zeker voor de mannen van Tankard, met een grappige noot. Ook muzikaal zit het album heel goed in elkaar, veel vette riffs en mooie solo’s, luister maar eens naar ‘Lock Em Up!’ bijvoorbeeld. De productie van Martin Buchwalter (Destruction, Suidakra) doet recht aan de Tankard sound, deze keer voor het eerst opgenomen in de Gernhard Studios te Troisdorf. Het album klinkt krachtig en vet, zonder overgeproduceerde sound en de individuele instrumenten en vooral de stem van Gerre komen goed naar voren.

Tankard viert hun 35 jarig bestaan overtuigend met deze klassieker in wording, en kan nog makkelijk 35 jaar door op deze manier! Hulde aan Tankard voor deze ‘One Foot In The Grave’ en gooi ze nog eens vol!

(85/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:

1. Pay To Pray 5:27
2. Arena Of The True Lies 5:15
3. Don`t Bullshit Us! 3:58
4. One Foot In The Grave 4:49
5. Syrian Nightmare 4:32
6. Northern Crown (Lament Of The Undead King) 4:22
7. Lock`Em Up! 4:10
8. The Evil That Men Display 3:15
9. Secret Order 1516 7:27
10. Sole Grinder 5:28

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ