Adrenaline Mob – We the People

Facebookrssmail

Adrenaline Mob opgestart in 2011 door Mike Orlando en Russell Allen (Symphony X), al snel vonden ze een drummer in Mike Portnoy (Dream Theater) en namen ze de EP ‘Adrenaline Mob’ op en vonden in Century Media het geschikte platenlabel. In 2012 kwamen ze met het goed ontvangen debuutalbum ‘Omerta’ en werd er een bassist gevonden in John Moyer van het op non-actief gezette Disturbed. Er was op dat moment sprake van een zogenaamde supergroep. In deze bezetting ging de band op tour en namen een cover album op genaamd ‘Coverta’ en in 2014 volgde het 2e studio album ‘Men of Honor’ waarna John Moyer en Mike Portnoy de band weer verlieten. Als drummer werd AJ Pero (Cities, Twisted Sister) toegevoegd en kwam bassist Erik Leonhardt erbij en werd er weer een cover album ‘Dearly Departed’ opgenomen. Toen in maart 2015 drummer AJ Pero kwam te overlijden werd de band even op stop gezet en ging Russell Allen weer verder met Symphony X en Mike Orlando met Noturnall (Braziliaanse heavymetalband).

In het jaar 2016 werd de draad weer opgepakt en met de nieuwe bandleden Jordan Cannata (drums) en David Zablidowsky (bas) namen ze het 3e studio album ‘We the People’ op. Gisteren, 2 juni 2017, lag dit album in de winkels, het is weer een lekker in het gehoor liggend heavy rock album geworden met een goede mix tussen wat rustigere songs (‘Bleeding Hands’, ‘Blind Leading the Blind’) en heerlijke rocknummers waaronder single ‘Chasing Dragons’, ‘the Killer’s Inside’ en ‘Ignorance & Greed’. Er staan geen zwakke songs op dit 3e album, dus voor de fans van lekkere groovende rocksongs weer een must om dit album toe te voegen aan hun collectie. Ook staat er op dit album weer een cover en ditmaal hebben ze ‘Rebel Yell’ van Billy Idol uitgekozen, geen slechte keuze want het klinkt heerlijk.

(85/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. King of the Ring 4:22
2. We the People 4:14
3. the Killer’s Inside 5:53
4. Bleeding Hands 4:55
5. Chasing Dragons 4:10
6. Til the Head Explodes 4:32
7. What You’re Made of 3:30
8. Raise ‘Em Up 5:06
9. Ignorance & Greed 5:25
10. Blind Leading the Blind 4:16
11. Violent State of Mind 5:07
12. Lords of Thunders 6:03
13. Rebel Yell 5:07

Mike Orlando : gitaar
Russell Allen : zang
David Zablidowsky : bas
Jordan Cannata : drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ