Stramonia – The WelcKomed

Facebookrssmail

Met het album ‘The WelcKomed’ brengt de Italiaanse Gothic Metal band Stramonia hun debuut uit via het label This Is Core Music. De bandnaam Stramonia komt van de plant Datura Stramonium, welke werd gebruikt door heksen om tijdens sabbat mystiek op te wekken. De band is in 2011 opgericht en bracht al eerder een EP uit getiteld ‘Stramonia’.

Met volle energie en een interessante afwisseling tussen mannelijke cleanvocals en vrouwelijke soprano vocalen op de track ‘The 21st Trump’ opent Stramonia het album. De vocale afwisseling wordt verder doorgezet als op de volgende track ‘Under A Dark Sky’ ook mannelijke grunts eraan worden toegevoegd. Met ‘The WelcKomed’ levert Stramonia een interessant, aantrekkelijk, en uitstekend debuut af. Tracks als ‘The Black Phoenix’, ‘Butterflies in Flames’, ‘Tell Me Priest’, en ‘N.W.O. (Show Me Your Soul)’ liggen allen lekker in het gehoor wat betreft gitaar en bass spel en ook over het drumwerk is niets te klagen. Deze stuwt lekker door. Op vocaalgebied levert de band helemaal een topalbum af voor hun prima afwisseling tussen de verschillende vocale stijlen.Een mooie, dramatische ballad is de track ‘Love Like You Live’. 

Het twaalf minuten durende ‘Stramonia (The Lord)’ begint met een interessante intro van babygehuil en vervolgens uit een interessante en afwisseling van dramatische vocalen, keys, drumspel en gitaarwerk. Uitstekende afsluiter van dit verder uitstekende album.

‘The WelcKomed’ is een lekker plaatje voor fans van hun eveneens Italiaanse collega’s Sleeping Romance en Theatres Des Vampires.
Uitstekende muziek, welke zo te horen live ook zeer zeker onderhoudend zou kunnen zijn.
(83/100) (This Is Core Music)

Tracklist: The WelcKomed

1. The 21st Trump           
2. Under a Dark Sky       
3. The Black Phoenix
4. Butterflies in Flames 
5. Tell Me Priest               
6. Love Like You Live       
7. For What Is Right       
8. The Disquieting 
9. N.W.O. – Show Me Your Soul
10. Stramonia – The Lord

Line Up: Stramonia

Guse Lamanna -Bass
Jack Stiaccini – Drums
Rob Negative Arata – Guitars
Damien Grave – Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ