Destroyer of Light – Chamber of Horrors

Facebookrssmail

Het uit Austin Texas afkomstige Destroyer of Light komt binnen kort met de tweede langspeler. De band is opgericht in 2012 en datzelfde jaar bracht het gezelschap het gelijknamige debuut album in eigen beheer uit. Na een EP in 2014 en een split in 2015 het is het nu tijd voor het tweede album ‘Chamber of Horrors’. Het album verschijnt op 14 juli via het Heavy Friends Records label dat mede opgericht is door zanger / gitarist Steve Colca.

Destroyer of Light brengt een lekkere vorm van stonerdoom met heerlijke loodzware riffs zoals we kunnen horen na het instrumentale intro, het openingsnummer ‘Into the Smoke’. Sterke, eenvoudige riffs en lekkere afwisselend rauwe en clean vocalen van zanger / gitarist Steve Colca zorgen voor een meer dan aantrekkelijke opener.

Met regelmaat komen er albums voorbij in dit genre waarbij je het eigenlijk na een paar nummers wel gehoord hebt. Bands brengen vaak veel van het zelfde en de composities worden vaak wat saai en eentonig gebracht. Destroyer of Light is de positieve uitzondering, de band brengt voldoende variatie en houdt daarmee het album interessant en aantrekkelijk. De basis is steeds de zware riff, de samples en sterk melodieus gitaarwerk brengen de broodnodige variatie, de vocalen zijn bij tijd en wijlen rauw en dan weer ultiem doom. Een mooi voorbeeld is het nummer ‘The Virgin’ waarbij alles bij elkaar komt, een nummer dat ook nog eens een lekkere tempo versnelling bevat.

‘Lux Crusher’ heeft een riff die zo maar in een Black Sabbath nummer zou kunnen voorkomen, probeer bij dit heerlijk trage nummer je hoofd stil te houden. ‘Prisoner of Eternity’ is ook weer zo’n pakkend nummer, Destroyer of Light sluit af met het nummer ‘Buried Alive’. Een loodzwaar nummer dat opent met een treurige gitaarsolo waarbij je denkt aan Paradise Lost, een heerlijk melodramatisch nummer van ruim 10 minuten.

Het tweede Destroyer of Light album is er één geworden waarvan de gemiddelde stoner / doom liefhebber vrolijk van wordt. Heerlijke composities met voldoende variatie, een album met nummers om lekker bij weg te dromen en om zo nu en dan de wilde manen los te gooien.

(80/100, Heavy Friends Records)

Tracklist:
1. Whispers Into the Threshold 01:42 instrumental
2. Into the Smoke 08:12
3. The Virgin 07:22
4. Twilight Procession 03:34 instrumental
5. Lux Crusher 07:00
6. Prisoner of Eternity 06:41
7. Buried Alive 10:28

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ