Blood Feast – The Future State Of Wicked

Facebookrssmail

Blood Feast dat is weer eens een naam uit het verleden, half jaren tachtig tot begin jaren negentig actief geweest, en sinds 2007 weer opgestart. ‘The Future State Of Wicked’ is hun derde, en eerste volledige nieuwe, album sinds 1989. Van het eerste uur is alleen lead gitarist Adam Tranquilli nog overgebleven inmiddels. Maar de muziek spreekt voor zich, old school thrash metal van de bovenste plank, daar is niet veel aan veranderd, gelukkig.

Luisterend naar dit album kan ik zeker een conclusie trekken, het heilige vuur is nog niet gedoofd, Blood Feast trekt weer ouderwets van leer, supersnelle thrash metal en screaming vocals, kan menig (jong) thrash bandje nog wat van leren en een voorbeeld aan nemen! De nummers op deze ‘The Future State Of Wicked’ staan bol van de gierende gitaarsolos en riffs, beukende drums en zanger Chris Natalini schreeuwt de longen uit z’n lijf.

Ook de productie van dit album is perfect gedaan, geen vette overgeproduceerde sound, maar met de juiste droogte en rauwheid zodat alle instrumenten en ook de zanglijnen goed te onderscheiden zijn, dat doet het album en de muziek veel goed. ‘The Future State Of Wicked’ klinkt mede door de productie echt en oprecht, en uit het har(d)t!

Het knalt van begin tot eind, met uitschieters ‘INRI’ en ‘Off with their heads’ die het album openen, het mooie thrash epos ‘The Underling’, geweldige riffs en tempowisselingen in ‘Last Rites’, bruut en aggressief ‘Nein’ en ‘The Burn’ sluiten het album, waar mijns inziens louter pareltjes opstaan. Vaak laat de originaliteit bij de nieuwe lichting thrash bands te wensen over, maar Blood Feast is “the real deal”, en geen clone van de 80’s, maar een band uit de 80’s!

Een muur van gitaargeweld, met de juiste melodieën, originele composities en de unieke en ongewone zang van Chris maken dit de perfecte Blood Feast plaat, verplichte kost voor iedere thrash fanaat!

(80/10o, Hells Headbangers Records)

Tracklist:
• INRI
• Off With Their Heads
• Brethren
• By The Slice
• The Underling
• Last Rites
• Who Prays For The Devil
• Nein
• Remnants II
• The Burn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ