Overruled – Hybris

Facebookrssmail

Jonge thrashbands in de Benelux zijn goed bezig, kijk maar naar Evil Invaders uit België en uit eigen land Distillator en nu ook het Drentse Overruled.
Overruled bestaat al sinds 2012 uit het tandem Ronald Reinders en Remco Smit en bracht in 2013 al een erg goede mini-EP uit, maar daarna werd het wat stil rond de band. Na het vertrek van drummer Marco Prij naar Distillator en het aantrekken in 2015 van bassist Joeri Klaassens (vanwege een blessure tijdelijk vervangen door Walter Huliselan) en drummer Gerald Warta zit de band weer in de lift en was de lancering van hun 1efull-album een kwestie van tijd.

Dat Overruled onmiskenbaar talent heeft blijkt wel uit het feit, dat het langverwachte album Hybris notabene gemasterd is door niemand minder Jeff Waters, ons allen welbekend van Annihilator en voorwaar een prachtige reclame.
Ten opzichte van het mini-album is een duidelijke verschuiving van een mix van heavy en thrash richting thrash waarneembaar.

Het album, gestoken in een schitterende hoes, begint overdonderend met ‘Pawns of War’, een regelrechte thrasher, een nummer met duidelijk hoorbare oldschool-Metallica-invloeden in een moderne jas. En met Metallica is meteen de grootst merkbare invloed te horen en dat is bepaald geen straf.

En zo raast het hele album door met volcontinue heerlijke gitaarriffs, breaks en geweldige gitaarsolo’s. Alleen ‘Purgatory’, een kort instrumentaaltje met gesproken tekst, is een vreemde eend in de bijt (persoonlijk vind ik dat altijd nodeloze vullers). Op het album tref je 2 wat oudere nummers aan, ‘She-Devil’ en een vernieuwd ‘Run For Your Life’, dit nummer stond ook al op het genoemde mini-album.

Het is moeilijk om hoogtepunten te noemen, want alle nummers zijn sterk en overtuigend, zwakke nummers zijn er niet.
Met de master van Jeff Waters zal duidelijk zijn dat de productie erg goed is en alle instrumenten daardoor erg goed tot zijn recht komen.
(90/100)(Punishment 18 Records)

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ