Bonehunter – Sexual Panic Human Machine

Facebookrssmail

Bonehunter is band uit het Finse Oulu en is opgericht in 2011. Nadat de band verschillende demo’s, EP’s en splits uitbracht verscheen in 2015 het debuut album ‘Evil Triumphs Again’ via Hells Headbangers Records. Het drietal muzikanten, met aliassen als Witch Rider, Satanarchist en S.S. Penetrator, brengt thrash metal met flinke punk invloeden en met teksten over sletten, vernietiging, horror en oorlog is er ook op dat gebied voldoende inspiratie. Op 4 augustus komt de band met het tweede album ‘Sexual Panic Human Machine’.

Na het intro trappen we af met het nummer ‘Enter the Satan’s Dimension’, een lekker up tempo nummer met een simpele riff, grauwe vocalen en drums die er niet om liegen. Bonehunter weet mijn aandacht te trekken met de eenvoud van de compositie welke staat als een huis. Bonehunter dendert voort met lekkere snelle tracks als ‘Digital Evil’ en ‘Electric Nightmare’, waarbij bij laatstgenoemd nummer geopend wordt met een lekker bas intro.

Even lijkt het erop dat Bonehunter gas terugneemt in het nummer ‘evil Science’ maar niets blijkt minder waar. Drummer S.S. Penetrator geeft aan wanneer er weer gas gegeven kan worden en ook dit nummer gaat weer in een respectabel tempo voorbij. Echt verrassend is het allemaal niet maar nummers als ‘Spectre of Sex Vengeance’ of ‘Substance Creator’ hebben iets dat zich lastig laat verklaren. Ik houd het op de eenvoud en de op punk georiënteerde riffs. ‘Sexual Panic Human Machine’ is de afsluiter en wanneer je dacht dat het niet sneller kon dan had je het mis….

Het hoeft allemaal niet complex te zijn om goed te klinken, ‘Sexual Panic Human Machine’ van Bonehunter is een heerlijk album met lekkere snelle nummers. De eenvoud van de nummers, de pakkende riffs zijn simpelweg geweldig en liggen lekker in het gehoor. Hoewel er nog geen shows buiten Finland bekend zijn is de hoop deze thrash punkers snel eens live te mogen aanschouwen.

(85/100, Hells Headbangers Records)

Tracklist:
1. Intro (Awaken the Machine…) 00:56
2. Enter the Satan’s Dimension 05:11
3. Digital Evil 04:26
4. Electric Nightmare 03:31
5. Doom Desire 04:06
6. Devil Science 04:12
7. Spectre of Sex Vengeance 03:45
8. Substance Creator 03:41
9. Sexual Panic Human Machine 05:50

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ