Happy birthday Joe Satriani

Facebookrssmail

Joe “Satch” Satriani is geboren in Westbury, New York op 15 juli 1956 en is een Amerikaans gitarist. Geïnspireerd door Jimi Hendrix en Robert Fripp van King Crimson pakte Joe op 14-jarige leeftijd de gitaar op. Joe Satriani begon met gitaar spelen vanaf de dag dat Jimi Hendrix overleed. Na enkele jaren besloot hij om gitaarles te gaan geven om brood op de plank te krijgen. Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica) en David Bryson (Counting crows) zijn enkele leerlingen die de technieken van het gitaarspel van hem hebben geleerd. In verschillende kleine bands nam hij de gitaarklanken voor zijn rekening en in 1984 bracht hij zijn eerste album uit, ‘Joe Satriani’ genaamd. Geheel gefinancierd uit eigen middelen en uitgebracht in eigen beheer probeerde hij voet aan de grond te krijgen in de muziekindustrie.

Met zijn tweede album ‘Surfing with the alien’ (1987), bevestigde hij zijn naam als gitaargrootheid en kreeg hij lof uit alle hoeken van de muziekindustrie. Voordat Satriani startte met het werken aan zijn derde album ‘Flying in a blue dream’ ging Satriani als leadgitarist op wereldtournee met Mick Jagger. Met het uitbrengen van het derde album liet Satriani zien dat hij naast een goede gitarist ook een uitstekende songwriter is. In 1994 vulde hij de vacature bij Deep Purple in, maar besloot na de tournee om toch verder te gaan met zijn solocarrière. Vele gastoptredens bij andere artiesten en eigen albums volgden.

RockMuZine feliciteert Joe Satriani met zijn 61ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ