Happy birthday Wolfgang Van Halen

Facebookrssmail

Wolfgang William Van Halen is geboren op 16 maart 1991 in Santa Monica, California. Wolfgang is sinds 2006 bassist van de hard rock formatie Van Halen na het vertrek van Michael Anthony, hij werd gepasseerd ten faveure van Eddies zoon Wolfgang.

Wolfgang is vernoemd naar de Oostenrijkse klassieke muziek schrijver uit de 18de eeuw, Wolfgang Amadeus Mozart. Wolfgang wist niet dat zijn vader Eddie een beroemde muzikant was totdat hij CD’s kocht en zijn vader op de afbeelding zag.

In 2007 deed Wolfgang, op 18 jarige leeftijd, zijn eerste tour met Van Halen en het eerste album, ‘A Different Kind of Truth’ met hem op bas verscheen in 2012. Naast Van halen is Wolfgang ook actief in de heavy metal band Tremonti.

RockMuZine feliciteert Wolfgang met zijn 28ste verjaardag.

Discografie:

Met Van Halen:

A Different Kind of Truth — 2012
Tokyo Dome Live in Concert — 2015

Met Tremonti:

Cauterize — 2015
Dust — 2016

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ