Happy birthday Andy Parker

Facebookrssmail

Andrew Maynard ‘Andy’ Parker werd geboren op 21 maart 1952 in Cheshunt, Engeland. De Briste rock drummer is het best bekend als oprichter en de huidige drummer van de hard rock / heavy metal band, UFO.

Als zeven jarige begon Andy Parker met drummen. Tien jaar later, begon hij met zijn eerste rock band op de middelbare school met zijn vrienden Phil Mogg en Pete Way de bandnaam was UFO. Hij kwam bij de groep op zestienjarige leeftijd 16 in 1969. Hij rekruteerde gitarist Mick Bolton. Later toen de band aan populariteit won kregen Parker and Mogg steeds vaker aanvaringen met en kort daarna werd Mick Bolton ontslagen. Parker, Mogg, and Way moesten op zoek naar een nieuwe gitarist en vonden deze in de persoon van de Duitse gitaar virtuoos Michael Schenker.

Andy Parker is betrokken geweest bij UFO van 1969 tot op heden. In verband met medische problemen tussen eind 2005 en begin 2007 werd zijn plek bij UFO tijdelijk opgevuld door Jason Bonham, Totdat Andy weer gezond verklaart werd.

De band kende vele personele wijzigingen en enkele klassiekers zijn ‘Doctor Doctor’, ‘Lights Out’ en ‘Rock Bottom’

RockMuZine feliciteer Andy met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ