Happy birthday Michael Amott

Facebookrssmail

Michael Amott werd geboren op 28 juli 1970 en is een Brits-Zweedse gitarist die vooral bekend is van de melodic death metal band Arch Enemy, waar ook zijn jongere broer, Christopher Amott, lid van is. Michael werd geboren in Londen maar verhuisde op jonge leeftijd met zijn familie naar Zweden. Hij begon pas gitaar te spelen in zijn tienerjaren.

In 1988 richtte hij, samen met zanger Johan Liiva, de death metal band Carnage op. Toen deze band in 1990 uiteenging werd hem gevraagd bij de invloedrijke death metal band Carcass te komen spelen. Nadat hij Carcass in 1993 had verlaten richtte hij in 1994 de band Spiritual Beggars op. Ook de huidige Arch Enemy-bassist Sharlee D’Angelo is lid van deze band. In 1996 besloten Michael Amott en Johan Liiva opnieuw samen muziek te maken en richtten zij de band Arch Enemy op waar hij nog steeds lid van is. Michael Amott is, samen met Daniel Erlandson, het enige oorspronkelijke bandlid dat de groep nooit heeft verlaten. Christopher is ook al vanaf het begin lid van de band, maar na de opnamen van het album Doomsday Machine verliet hij de groep om nadien weer terug te keren.

Michael Amott is een bezige bij, naast eerder genoemde bands was hij betrokken bij verschillende albums van andere bands. Michael deed een bijdrage aan het Candlemass album ‘Dactylis Glomerata’, de plaat van The Haunted ‘One Kill Wonder’, Kreator’s ‘Enemy of God’, Annihilator’s ‘Metal’ in 2007 en de plaat ‘Suburban Me Clayman’ van het Zweedse In Flames.

RockMuZine feliciteert Michael Amott met zijn 47ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ