Narnia – Narnia

Facebookrssmail

Narnia is een melodische power metal band uit Zweden die opgericht is aan het einde van de jaren negentig, 1996 om precies te zijn. Overigens is Narnia een tot nu toe onbekende band voor deze recensent. Ondanks dat ze zijn opgericht in 1996 hebben ze niet heel veel geschiedenis. De naam Narnia is afgeleid van de succesvolle boekenserie van C.S Lewis. In mei 2010 speelden ze hun laatste twee shows samen met de oude toetsenist, in januari 2014 kwamen ze weer bij elkaar en dat zijn ze nu nog. De thema’s die Narnia vaak gebruikt zijn: De kronieken van Narnia (C.S. Lewis) en het christendom. Op het moment dat ‘Narnia’ uitkwam (2016) had de band geen labe, inmiddels heeft Narnia getekend bij Massacre Records. ‘Narnia’ is het 7e album en verscheen opnieuw op 21 juli.

Het album Narnia heeft veel verschillende soorten liedjes, wat zachtere maar ook een paar liedjes met wat meer kracht. De teksten zijn wat het onderwerp betreft heel duidelijk en ook best uitzonderlijk. In dit album wordt voornamelijk gezongen over Jezus Christus en over God, deze twee worden dan ook op een hele positieve manier beschreven bijv. als maker, redder, verlosser. De titels van de liedjes klinken ook als liedjes met Christelijke teksten bijv. ‘One way to the promised land’ en ‘Who do you follow’. De muziek er om heen is ook een kunst, heel erg melodisch en dan weer net op zo’n manier dat het heel goed past bij de tekst. Er zit een toetsenist in maar die is niet zo goed te horen wel als er stukjes zijn waar de gitaar weg valt (misschien ligt dat aan mij) maar de gitaar is wel heel sterk. Op het moment hebben ze de tour afgerond, ze hebben dan ook net de Zuid-Amerika tour afgesloten en gaan nog een aantal optredens doen in Scandinavië (1 keer in Finland en nog 3 keer in Zweden) daarna is het wachten op een nieuwe tour.

‘Narnia’ is een goed album aangezien het muzikaal best sterk in elkaar zit en er vrij veel instrumenten door elkaar spelen (wat dan ook betekent dat de muzikanten goed op elkaar zijn ingespeeld). Er mag wel over meerdere onderwerpen worden geschreven want het is nu net alsof je in een kerk zit.

(75/100, Massacre Records)

Tracklist:
1. Reaching for the Top 03:38
2. I Still Believe 04:30
3. On the Highest Mountain 04:42
4. Thank You 05:22
5. One Way to the Promised Land 04:46
6. Messengers 03:32
7. Who Do You Follow? 04:10
8. Moving On 03:42
9. Set the World on Fire 03:40

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ