Death Angel zet Baroeg Rotterdam op zijn kop

Facebookrssmail

Op zondag 6 augustus stonden de terras tafels weer buiten in het Rotterdamse Lombardije. Het Amerikaanse Death Angel weer eens op het podium in Baroeg en de weergoden waren het publiek gunstig gezind. Na een jaar zonder shows in Nederland was de belangstelling groot en was de show uitverkocht. Een drietal bands konden op deze middag / vooravond meeliften met het uitverkoop succes. Het eveneens uit Amerika afkomstige Warbringer, de Braziliaanse dames van Nervosa en het Nederlandse X-Tinxion maken het kwartet aan thrash metal bands compleet.

Opener van de dag is het Nederlandse X-Tinxion. De Dordrechtse band is al actief sinds 2004 maar het duurde tot aan afgelopen jaar voordat de band haar eerste langspeler, ‘From the Ashes of Eden’ uitbracht. Hoewel er gretig gebruik gemaakt wordt van het terras buiten waar verschillende bezoekers genieten van de zon en een koud pilsje is de zaal al goed gevuld voor het optreden van X-Tinxion. De band start met nummers van het album en met nummers als ‘Survivors of Hell’ of  ‘Severed from Heaven’ is dat geen straf. Het publiek waardeert de band en langzaam aan springt de energie over van het podium naar de zaal. Zangeres Monica “Demonica” Janssen laat horen dat zij meer in haar mars heeft dan alleen brute vocalen en weet daarnaast het publiek aan zich te binden. Baroeg is klaar voor een thrash feestje en dat wordt echt duidelijk naar het einde van de set. Bij de nummers ‘Uniformity’ en ‘One Foot in the Grave’ van de eerste EP ontstaat er een flinke moshpit. De band krijgt nog wat extra tijd en mag als toegift het nummer ‘The New Hive’ brengen. Het enthousiasme voor het podium neemt niet af en maakt X-Tinxion tot een geslaagde opener van de dag.

Het Braziliaanse Nervosa timmert aardig aan de weg. Opgericht in 2012, een demo in 2012 en in 2014 het debuut album via Napalm Records. Vorig jaar verscheen met ‘Agony’ de opvolger, een plaat die goed ontvangen werd. Tussen de opnames zijn de dames bijna alleen maar op tour zodat het bijkans onmogelijk is om de dames niet al een keer gezien te hebben. Met Luana Dametto heeft Nervosa de derde drummer in de gelederen verder is de line up vertrouwd. De drie dames brengen lekkere rauwe thrash waarbij het Duitse Destruction duidelijk als inspiratie bron heeft gediend. Het geluid klinkt wat mat en er vallen duidelijk gaten in de volle sound wanneer gitariste Prika Amaral haar solo’s speelt maar dat mag uiteindelijk de pret niet drukken. Met nummers als ‘Hypocrisy’ en ‘Arrogance’ van de laatste langspeler maakt zangeres / bassiste Fernanda Lira een hoop goed met een dosis gezonde agressie op het podium. Met nummers als ‘Death’ en ‘Into Moshpit’ knallen de vrouwen er nog wat nummers uit van de debuutplaat en brengen zij een show die de bezoekers wel kunnen waarderen.

Nervosa’s Napalm stalgenoot Warbringer is al wat langer onderweg. De band is opgericht in 2004 en eerder dit jaar verscheen met ‘Woe to the Vanquished’ de vijfde langspeler van de uit Californië afkomstige thrashers. De eerste nummers zijn van het nieuwe album waarna de band met het nummer ‘Prey for Death’ de weg naar ouder materiaal inslaat. Opvallend is dat de oude nummers beter aanslaan bij het publiek dan het meest recente werk, al bleek dit ook al uit de recensies van het nieuwe album. Met nummers als ‘Combat Shock’ van de debuutplaat uit 2008 en later werk als ‘Living in a Whirlwind’ en ‘Living Weapon’ weten zanger John Kevill en zijn kornuiten het Rotterdamse publiek te bereiken en wordt weer volop geheadbangd. Warbringer brengt een lekkere energieke thrash metal show zoals je thrash behoord te brengen.

Death Angel bracht in 2016 het heerlijke album ‘The Evil Divide’ uit maar verzaakte naar Europa te komen datzelfde jaar. Het jaar ervoor was te band nog wel te bewonderen zoals bijvoorbeeld op het Scheveningse strand. 2017 is de band weer volop te zien op het Europese continent en vandaag in Baroeg mogen de heren dat doen in een uitverkocht huis. De dag ervoor was de band afsluiter op een festival in Portugal en gitarist Ted Aguilar gaf al aan als enige een redelijke rust te hebben gehad gedurende de nachtelijke reis naar Rotterdam. Vanaf de opening met ‘The Ultra-Violence / Evil Priest’ is de zaal in Baroeg verandert in een moshpit met stagedivers, crowdsurfers, moshers en headbangers in de gehele zaal. Ongeacht welk nummer dan ook wordt er tussen de nummers luidkeels “Death Angel” gescandeerd en Mark Osegueda geeft dan ook aan zich welkom te voel in het Rotterdamse en zal daarnaast ongetwijfeld energie hebben gekregen van het enthousiasme van het bijkans uitzinnige publiek.

Naast nummers van de nieuwe plaat speelt Death Angel nummers van nagenoeg alle platen. Nummers als ‘Claws in So Deep’, ‘Left For Dead’ of ‘Thrown to the Wolves’, alles wordt door het publiek gewaardeerd en meegezongen. Of het nu het poppy ‘Lost’ is of de thrash kraker van het debuut ‘Kill as One’, Rotterdam is in de ban van Death Angel. De band sluit af met ‘Relentless Revolution’ en ‘The Moth’, een kraker van de nieuwe plaat en laat Baroeg achter in afwachting op meer. Meer komt er niet, de mannen vinden het genoeg geweest en gaan nagenieten van het publiek in Rotterdam want behalve Death Angel verdient ook het publiek in Baroeg een pluim. Geweldig, wat een beleving!

Foto’s (C) Eus Straver

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ