Burning Rain: Rock’n’Roll ain’t dead

Facebookrssmail
Doug Aldrich

De kleine 100 man die de moeite hebben genomen om naar de Bosuil te komen op deze Champions-League avond kunnen genieten van een ruim 2 uur durende acoustische set. Meester-gitarist Doug Aldrich en zanger Keith St.John zijn naar de Bosuil gekomen om het nieuwe album ‘Face The music’ te promoten. Dit doen ze deze avond met zijn tweeen in een acoustische setting aangezien de drummer en bassist er niet bij zijn. Later dit jaar komt Burning Rain terug als complete band.

De heren openen met Jumpin’ Jack Flash van The Stones. Daarna krijgen we in de komende 2 uur  veel nummers van ‘Face The Music’ te horen afgewisseld met een geschiedenislesje Classic Rock. Jimi Hendrix komt voorbij evenals Led Zeppelin, een meezingmomentje Long Live Rock’n’Roll en The Last In Line (Rainbow/Dio). Ook Whitesnake waar Doug Aldrich ook ooit de gitaar vasthield wordt niet vergeten middels ‘Crying In The Rain’ wat luidkeels wordt meegezongen door het aanwezige publiek.

Het is smullen geblazen deze avond. Er zijn maar weinig gitaristen die virtuositeit kunnen combineren met gevoel en emotie, Doug Aldrich is er zo een. De heren hebben er duidelijk zin in deze avond en het contact met het publiek is uitermate goed. Op een klein momentje na waar iemand uit het publiek begon over Revolution Saints, een Band/project waar Doug Aldrich 2 albums mee heeft gemaakt.

Op het verzoek om een nummer van Revolution Saints te spelen maakt Doug Aldrich licht geïrriteerd duidelijk dat hij momenteel deel uit maakt van 2 bands namelijk The Dead Daisies en Burning Rain en dat hij niet meer gaat touren met Revolution Saints maar later dit jaar terug naar Nederland komt met Burning Rain.

De aankondigingen tussen de nummers zijn amusant en er wordt ook toegelicht hoe nummers ontstaan zijn en anekdotes verteld over hoe beide heren elkaar hebben ontmoet enzovoort. Dit wordt nog eens benadrukt door de intieme setting. Een klein podiumpje een paar Oosterse tapijtjes erop en 2 muzikanten op een barkruk. Iedereen die de moeite heeft genomen om naar de Bosuil te komen deze avond heeft kunnen genieten van goed uitgevoerde acoustische Classic Rock.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ