Tankard – Schwarz – Weiss Wie Schnee

Facebookrssmail

In de Verenigde Staten heb je een zogenoemde ‘big four of thrash metal’ met Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax. Deze zijn erg belangrijk geweest voor de vorming van het genre. Niet veel minder invloed heeft de Duitse scene gehad. Met Kreator, Sodom, Destruction en Tankard kan hier dus gesproken worden over de Duitse big four. Laatstgenoemde is in 1982 opgericht in Frankfurt. Doel was om snelle nummers te schrijven met als thema: alcohol. Nu 17 albums verder, waarvan het laatste werk ‘One Foot in the Grave’ dit jaar nog is verschenen, is het tijd voor een tussendoortje genaamd ‘Schwarz – Weiss Wie Schnee’. Deze titel is vernoemd naar een lied dat de band eind jaren negentig schreef voor de voetbalclub Eintracht Frankfurt. Nog steeds wordt dit lied bij de club gebruikt.

In 2006 werd ‘Schwarz – Weiss Wie Schnee’ al is uitgebracht op een ep en naast deze versie bevat deze nieuwe schijf een opnieuw opgenomen versie van het lied. Verder staat er nog een voetbal anthem op ‘Forzá SGE’. En dit is totaal iets anders dan we van de thrashers gewent zijn, veel punkinvloeden. Ook staan de titeltrack ‘A Girl Called Cerveza’ (2012) en ‘One Foot From The Grave’ (2017) op deze ep. Dit is hoe we Tankard kennen. Thrash, mee soms lachwekkende teksten. Tenslotte is er nog een live uitvoering van de ultra klassieker ‘(emptry) Tankard’

Na het uitbrengen van het laatste volwaardige studio album is dit niet meer dan een leuk aardigheidje. Voor de echte verzamelaar en fan zijn dit soort souvenirtjes altijd mooi meegenomen.

(75/100 ,Nuclear Blast)

Tracklist:
1. Schwarz-weiß wie Schnee (Studioversion 2017) 03:44
2. Forza SGE 03:54
3. Schwarz-weiß wie Schnee (1999er Version) 04:24
4. One Foot in The Grave 04:47
5. A Girl Called Cerveza 04:15
6. (Empty) Tankard (live, 2016) 10:10

Tankard line up 2017:
Gerre – vocals
Andi Gutjahr – guitar
Frank Thorwarth – bass
Olaf Zissel – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ