Heerlijk avondje progrock met The Pineapple Thief in Cultuurpodium De Boerderij

Facebookrssmail

Op donderdag 14 september was het Duitse The Pineapple Thief te gast bij Cultuurpodium De Boerderij. The Pineapple Thief opgericht in 1999 uit het toenmalige Vulgar Unicorn, aan het hoofd de uit Duitsland afkomstige componist en musicus Bruce Scoort.

Meegenomen op deze tour is het uit Cardiff afkomstige Godsticks, opgericht in 2008. Voorafgaand aan het nieuwe album ,Faced With Rage, dat in oktober wordt uitgebracht vergezellen zij de The Pineapple Thief op de Europese Tour. Een kruisbestuiving van King Crimsom en Kings X, met een complex, heavy en iets wat off beat progrock maar toch goed in het oor liggend. Hoewel de heren een strakke show neer zetten kan het aanwezige publiek niet echt warmlopen voor het optreden. Met name is het de zang en het sonore bereik van Charles wat vals aandoet, kan mij makke wezen, maar na verloop begint het iets te irriteren. In ieder geval is het enthousiasme van de band er niet minder om.

Kwart voor tien, in het nagenoeg uitverkochte Cultuurpodium Boerderij, is het tijd voor de hoofdact van vanavond: The Pineapple Thief. De band, onder leiding van Bruce Scoort, behoort al jaren tot de top van de progrockcene. Start up als studio band in 1999 en al gauw opgepikt door fans welke de muziek van TPT op waarde wisten in te schatten. Een gevolg daarvan in 2002 was de oprichting van TPT als vaste band.

Opvallend in de bezetting is de gitarist van TPT Darren Charles, die als de gitarist en leadzanger met eigen band, Godsticks, het voorprogramma verzorgde. Zeker, voor progrock fanaten, geen onbekende op de drums met zijn imponerende strakke riffs en uitstekend slagwerk: Gavin Harrison, Porcupine Tree King Crimson. Op basgitaar Jon Sykes en Steve Kitch op de toetsen. Werk van het nieuwe album wordt afgewisseld met nummers van vorige albums: ‘Tear You Up’, ‘The one You Left To Die’ (van het geprezen ‘Magnolia’ album) en ‘No Mans land’ met als encore ‘Snowdrops’ en ‘Nothing at Best’. Onvervalste progrock voor de liefhebber. Melodieus en virtuoos, een mix van stevige riffs en powerrock afgewisseld met goed in het gehoor liggende ballads .

Foto’s (C) Johan Sonneveld

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ