Symfonische metalband Kamelot in topvorm

Facebookrssmail

Vrijdagavond stond de Amerikaanse metalband Kamelot in 013 in Tilburg. Een avond met drie bands op het podium en een programma dat de hele avond zou duren.

Leaves’Eyes met de Finse zangeres Elina Siirala mocht deze speciale avond in 013 Tilburg openen. En opgewarmd werden we: Eline en zanger Alexander Krull stuiterden over het podium, terwijl zij veel nummers van hun nieuwste album ‘Sign of the Dragonhead’ ten gehore brachten. Onder andere het gelijknamige ‘Sign of the Dragonhead’, ‘Jomsborg’ en ‘Riders on the Wind’ kwamen voorbij. Zij werden bijgestaan door Vikingen en zorgden voo reen mooie opener van de avond.

Vorig jaar stond Maiden United nog in Carré Amsterdam, samen met Damian Wilson. Dit keer trad de band op met een verkorte versie van het album ‘Empire of the Clouds’. Omdat het een collectief van zangers/zangeressen en muzikanten is, weet je vantevoren nooit wie op het podium verschijnt. De stem van Wudstick blijft heerlijk om naar te luisteren. Jammer genoeg was de set zo rustig, dat de energie die Leaves’Eyes met verve opgebouwd had, weer inzakte.

Gelukkig brachten de eerste tonen van Kamelot’s Knight’s March daar meteen weer verandering in: het publiek begon enthousiast te schreeuwen en mee te zingen, en hield dit de gehele show vol. Het uit Florida, USA afkomstige Kamelot nam de show geheel op op DVD. Zij lieten vele nummers horen van het laatste album ‘The Shadow Theory’, de waardige opvolger van het sterke album ‘Haven’. Zanger Tommy Karevik had een strak gekapte stoppelbaard, waarvan het niet geheel duidelijk was of deze er nu opgetekend was.

Bassist Sean Tibbetts was in topvorm en sprong als een jonge god over het podium, zijn dreadlocks wild achter hem aan vliegend. Naast de vaste bandleden waren er ook gastoptredens van o.a. Elize Ryd en Alissa White-Gluz bij het nummer Sacrimony (Angel of Afterlife), waarna Alissa ook meezong na de encore (‘Liar Liar’). Charlotte Wessels van Delain zong mee bij het nummer ‘Under Grey Skies’ wat nog maar 1 keer eerder live door de band gezongen was. Badend in het zweet nam de band na bijna 2 uur onafgebroken gespeeld te hebben afscheid.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ