Allen/Olzon – Worlds Apart

Facebookrssmail

We worden tegenwoordig doodgegooid met projecten en bij elkaar geraapte muzikanten die een album maken voor het label waarbij ze onder contract staan. Het zijn over het algemeen kwalitatief goede albums. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen Symphony X frontman Russell Allen en zangeres Anette Olzon (ex-Nightwish) en frontvrouw van The Dark Element. Magnuss Karlsson is verantwoordelijk voor de composities en (op de drums na) voor de instrumentatie, zoals hij ook al deed op de drie Allen/Lande albums. Terugkerend thema’s in de nummers zijn liefde en relaties. Over naar het muzikaal gebodene nu. 

Het album opent sterk met ‘Never Die’ gezongen door Russell Allen. Niet alle nummers op ‘Worlds Apart’  zijn namelijk duetten. De vocalen worden gelijkmatig verdeeld over het album, dus ook Anette Olzon krijgt de gelegenheid om te ‘shinen’. Het titelnummer ‘Worlds Apart’ is een van de sterkere nummers van het album waarin de beide vocalisten een hoofdrol vervullen. ‘I’ll Never Leave You’ is ook ijzersterk en kan zich moeiteloos meten met het betere werk van bands als After Forever en Nightwish. Een lekker stevig nummer met prima zang van Anette. ‘What If I Live’ is weer een duet, niet bijzonder maar door de uitstekende zang wordt het naar een hoger niveau getild. Desondanks toch een van de mindere nummers van het album. ‘Lost Soul’ is weer een lekker Heavy nummer in het straatje van Symphony X maar dan wat meer rechttoe-rechtaan. 

‘No Sign Of Life’ is opnieuw een duet en is een mooi Hard-Rock nummer met een pakkend refrein en een uitstekende gitaarsolo. ‘One More Chance’ is een uitstekende powerballad gezongen door Anette Olzon. Dan krijgen we weer een duet, ‘My Enemy’, aardig maar niet bijzonder. Op ‘Who You Really Are’ laat Russell Allen nog maar een keer horen dat hij tot de Champions League van Rockzangers behoort. Vervolgens mag Anette Olzon haar stem laten horen op de voortkabbelende piano-ballad ‘Cold Inside’. Niet het beste nummer van het album. Afsluiter ‘Who’s Gonna Stop Me Now’ sluit ‘Worlds Apart’ waardig af. Lekker stevig met wederom uitstekend zangwerk van Russell Allen en Anette Olzon. Vind je de albums van Allen/Lande goed en/of houd je van goed gespeelde melodieuze Metal dan kan je niet om dit album heen. (83/100)(Frontiers Music) 

Tracklist: 

1 Never Die (5:47)
2 Worlds Apart (4:24)
3 I’ll Never Leave You (4:51)
4 What If I Live (5:35)
5 Lost Soul (5:10)
6 No Sign Of Life (4:26)
7 One More Chance (4:42)
8 My Enemy (4:55)
9 Who You Really Are (4:42)
10 Cold Inside (5:40)
11 Who’s Gonna Stop Me Now (5:52) 

Line-up: 

Russell Allen – Vocals
Anette Olzon – Vocals
Anders Kollerfors – Drums
Magnus Karlsson – Guitars/Bass/Keyboards

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ