Sisters Of Suffocation – Anthology Of Curiosities (A Tribute To Bidi)

Facebookrssmail

Sisters Of Suffocation is ontstaan in 2014 als product van de Eindhovense Metal Factory. Na de digitale single ‘Boundaries’ datzelfde jaar verscheen in 2016 de EP ‘Brutal Queen’. De band kreeg meteen veel aandacht, in eerste plaats door de snoeiharde death metal maar het feit dat we hier te maken hebben met een viertal dames zal zeker een flinke invloed gehad hebben. Sisters Of Suffocation stond op vele podia en kreeg uitgebreid de kans om zich aan een groot publiek te tonen. Op 29 september verschijnt de langverwachte debuut plaat via Suburban Records, een plaat die overigens is opgedragen ter nagedachtenis aan de eerder dit jaar overleden booker Bidi van Drongelen.

Het album opent met het nummer ‘Shapeshifter’ en meteen wordt duidelijk wat de dames voor ogen hebben. Sterke gitaar riffs en zangeres Els Prins weet goed te variëren met zware grunts en hoge screams. De gebruikte samples zijn goed gedoseerd en hebben een meerwaarde in het nummer. ‘I am Danger’ heeft een meer bruter karakter met strakke breaks en een flinke groove is ook dit nummer meer dan het aanhoren waard.

Sisters Of Suffocation brengt op deze eerste langspeler sterke composities, bruut en snel zoals bijvoorbeeld het nummer ‘This Is Not My Home’ waarbij het drumwerk van Amber de Buijzer opvalt. Behalve het brute beuk werk weet S.O.S. ook te temporiseren en verrast het met een stukje “clean vocals” in het nummer ‘I Swear’, het contrast met de brute vocalen van Els is geweldig. Het album besluit met de in 2014 uitgebrachte single ‘Boundaries’, opnieuw opgenomen en met deze moddervette productie komt het nummer nog beter tot haar recht.

De debuutplaat ‘Anthology Of Curiosities’ van Sisters Of Suffocation is er één van hoog niveau, de sterke composities getuige van een stukje professionaliteit. Voor zover Sisters Of Suffocation nog niet op kaart stond, zal dit album het viertal definitief op de kaart zetten.

(85/100, Suburban Records)

Tracklist:
1. Shapeshifter
2. I am Danger
3. The Hunger
4. This Is Not My Home
5. I Swear
6. Limb from Limb
7. Our Bodies Will Rot
8. Dysplasia
9. Phycho Surgery
10. Boundaries

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ