ThrashWall – ThrashWall

Facebookrssmail

Erg fijn om het gevoel te krijgen, dat ook in Zuid-Europa het zwaardere segment steeds populairder lijkt te worden. Ook in Portugal lijkt dat het geval, de fado mag daar dan het levenslied zijn, metal groeit daar in populariteit. 1 Van die bands is ThrashWall, afkomstig uit Evora, ten oosten van Lissabon, opgericht in 2015. Hoewel er weinig bezettingswisselingen geweest zijn in de afgelopen vijf jaar, duurt het toch vijf jaar aleer er enige productie waarneembaar is, eerst twee singles en dan nu het debuutalbum. De stijl van de band behoeft natuurlijk geen uitleg, want met zo’n naam kunnen we die wel inkoppen.

Het album opent na een intro met ‘War outside the wall’, een geweldige thrasher met een heerlijke gitaarriff, zo open je nu een thrashalbum, enige vergelijking met ‘Over the wall’ van Testament dringt zich hier bij op. Opvallend is dat meerdere nummers erg fijne staccato-riffs en zanglijnen bevatten, de vergelijking met het wellicht wat onbekendere Atrophy kun je daar wel bij maken (als je als thrashfan ‘Socialized hate’ (nog) niet kent, ga dat dan maar heel gauw doen), al is van blind kopiëren ook weer geen sprake en daarnaast het al eerder genoemde Testament en soms ook Exodus, luister de riff van ‘World Domination’ maar eens. Het merendeel der nummers bestaat uit zeer snelle thrashers,  met afsluiter ‘Mosh in the hall’ (geweldige titel) als hoogtepunt met zijn erg lekkere afwisselende snelle tempi, behalve ‘Rampage’, dat wijkt daarvan af, dit is een uptempo nummer met een thrash-refrein en heerlijk gitaarwerk.

Na een klein half uur is de koek alweer op, maar ThrashWall heeft met haar debuut een prima indruk achter gelaten. Met een aanlooptijd van vijf jaar is er wel meer dan voldoende tijd geweest om een zeker niveau te bereiken, dat is zeker waarneembaar in het spel van de 5 muzikanten en met een prima productie, kunnen we gerust vaststellen dat ThrashWall een zeer goed debuut aflevert. En ook hier geldt weer om van de eeuwige kritiek van gebrek aan originaliteit bij nieuwe thrashbands af te zijn, niks mis met goed uitgevoerde thrash, punt. (84 /100 )(Firecum Records)

Tracklist

  1. Intro
  2. War outside the wall
  3. Old jail
  4. Warehouse rampage
  5. World domination
  6. Mental destruction
  7. Insanity alert
  8. Mosh in the hall

Line up

Luis Rodrigues                  –              Vocals

Goncaio Branco                –             Guitars

Nelson Coelho                  –              Guitas

Joao Martins                      –              Bass

Garras                                  –             Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ