Throne of Heresy – Decameron

Facebookrssmail

Throne of Heresy is een Zweedse metal band ontstaan in 2009. De debuutplaat ‘The Stench of Deceit’ uit 2012 was typisch bruut death metal albums. Met het wisselen van zanger, Kristoffer Larsson maakte plaats voor Thomas Clifford, verscheen er wat meer souplesse in muziek en zang zoals te horen was op de EP uit 2013. Die trend werd door gezet op het tweede album ‘Antioch’ waar behalve de traditionele death metal invloeden van black metal hoorbaar waren. Op 3 november verschijnt het derde album ‘Decameron’ van Throne of Heresy, evenals de voorganger, via The Sign Records.

Het album opent met het nummer ‘The Shores of Issyk-Kul’ en meteen wordt duidelijk dat de band de ingezette koerswijziging heeft door gezet. Het nummer klinkt donkerder, de vocalen van Thomas Clifford zwartgalliger en de muziek kenmerkt zich door sterk en melodieus gitaarwerk. ‘Pax Mongolica’ borduurt voort op de voorganger met een hoofdrol voor het gitaristen tandem Tomas Göransson en Lars Björkens. Jammerlijk is dat tijdens de meegezongen refreinen het nummer wat in lijkt te zakken, maar dat is vooral te wijten aan de mix.

Eén van de sterkere nummers, voor zover je daarvan kunt spreken, is ‘The Plague Ships’. Een nummer dat mid-tempo opent en verschillende tempowisselingen kent, wederom sterk gitaarwerk en een mooi rustig stuk voordat het geweld weer losbarst. Bij het titelnummer ‘Decameron’ horen we gast vocalen van Karl Beckman (King of Asgard/ex-Mithotyn) en hoewel de vocalen het verhaal mooi kleuren is dit niet het sterkste nummer op het album. Nee, doe mij liever ‘A Silent Vigil’ op de heerlijk opbouwende ‘The Pale Burden’ waarbij de muzikaliteit van de geren het best tot zijn recht komt.

Throne of Heresy brengt met ‘Decameron’ het beste album tot nu toe, het is vaker zo dat een derde album de uiteindelijke stijl bepaalt en met dit album is daar goed mee te leven.

(85/100, The Sign Records)

Tracklist:
1. The Shores of Issyk-Kul 03:43
2. Pax Mongolica 03:16
3. Siege of Caffa 05:58
4. The Plague Ships 06:08
5. Decameron 05:09
6. Liber Secretorum 03:45
7. JÑrtecken 01:14 instrumental
8. A Silent Vigil 04:19
9. Alvastra 05:43
10. The Pale Burden 07:27

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ