CD van de Week: The Flying Eyes – Burning Of The Season

Facebookrssmail

The Flying Eyes bestaat inmiddels tien jaar en hebben al drie albums op hun naam staan. Ook brachten ze eerder al twee EP’s uit. De samenstelling van de band is nog steeds hetzelfde als toen deze in 2007 werd opgericht. The Flying Eyes is een diesel, één maal op gang is er niet veel dat deze psychedelische rockband kan stoppen. En laten we eerlijk zijn, dat willen we ook niet.

En dan de naam, The Flying Eyes, zijn ze misschien alziend? Of juist alhorend en zouden ze beter The Flying Ears genoemd kunnen worden? Want luisteren kan de vierkoppige formatie uit de VS en dat horen wij weer terug op dit vierde album. Er zijn invloeden te horen van diverse bands en muzikanten zoals The Doors, Pink FLoyd, Jefferson Airplane, Black Sabbath, Mark Lanegan en Gary Moore, niet echt de minsten. Volgens TFE zelf is de naam afkomstig van een sciencefiction roman uit 1962 waarin ogen uit de ruimte op de aarde neerdalen om de bewoners van de aarde te onderwerpen.

Maar dan de muziek. Het is een album dat staat als een huis, maar het is niet gelikt. Elk nummer zit goed in elkaar en het is hoorbaar dat de heren uit Baltimore, Maryland, op elkaar zijn ingespeeld. Elk nummer heeft een eigen sfeer maar alles bij elkaar genomen is het een mooi geheel. Van duistere “roadhouse” tracks tot gelaten blues, wat luchtiger bluegrass, melancholische ballads en echte psychedelische rock, het staat er allemaal op en het is genieten van begin tot eind. De grote gemene deler is constante kwaliteit. Tel daarbij op de aanwezigheid van gierende gitaren, een drummer die alles geeft en een zanger die fantastisch zingt en je hebt een pareltje te pakken. Een perfect album voor een zwoele zomeravond.

Dit is een absolute aanrader voor de liefhebber van het ruigere segment die ook wel eens van een softer album wil genieten. Luister en oordeel zelf, veel luisterplezier gewenst.

(85/100, Ripple Music)

Tracklist:
1. Sing Praise 04:16
2. Come Round 03:25
3. Drain 04:41
4. Circle of Stone 07:28
5. Fade Away 05:17
6. Farewell 04:29
7. Rest Easy 04:56
8. Oh Sister 08:09

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ