DELAIN – HUNTER’S MOON

Facebookrssmail

De Nederlandse symfonische Metal band Delain weet hoe zij hun publiek warm en nieuwsgierig moeten houden. Al eerder deed de band dit met de ‘Lunar Prelude’ EP, welke werd gereleased voorafgaande aan hun laatste studio album ‘Moonbathers’ (Beiden 2016.) Hun nieuwste troef, ‘Hunter’s Moon’, is daar opnieuw weer een voorbeeld van. De EP is gereleased op 22 februari via Napalm Records als opwarmertje voor hun nieuwste studio album, welke naar verwachting later dit jaar zal verschijnen.

Echter is ‘Hunter’s Moon’ dit keer een gemixed album met vier nagelnieuwe tracks en een kleine live registratie van hun optreden in Tivoli Vredenburg Utrecht als onderdeel van Delain’s Dans Macabre Tour. Bij dit album zal tevens een Blu-Ray verschijnen van het liveoptreden. Als voorproefje werd de track ‘Masters of Destiny’ alreeds op single uitgebracht. Anders dan bij de vorige albums hebben dit keer gitaristen Timo Somers en Merel Bechtold een meegeschreven aan de nieuwe tracks ‘The Silence is Mine’ en ‘Art Kills’.

Het album begint eerst met de nieuwe tracks ‘Masters of Destiny’, titeltrack ‘Hunter’s Moon’, ‘This Silence is Mine’, en ‘Art Kills’. Op deze tracks trekt Delain duidelijk het bombastische geluid van ‘Moonbathers’ door in een meer poppy geluid. Want alle vier de tracks lijken geschreven voor radio airplay.

Dan de live opnames van het optreden met enkele gastbijdragen van George Oosterhoek (Bekend van Orphanage.) En van Nightwish bassist en Tarot zanger Marco Hietala. Het concert weet mij echter niet geheel te overtuigen. Charlotte Wessels is live een topvocaliste, maar tijdens dit optreden komt zij niet helemaal uit de verf. Op opener ‘Hands of Gold’ lijkt haar stem nog wat opwarming nodig te hebben en ook lijkt het alsof de techniek nog een beetje zit te slapen. George Oosterhoek is uiteraard in topvorm en mag zichzelf terecht de beste gruntvocalist van Nederland noemen!

Op ‘Dans Macabre’, ‘Scarlet’, ‘Nothing Left’ en ‘Sing To Me’ komt Charlotte beter uit de verf. Vooral met de ballad ‘Scarlet’ zet zij live een prachtige en ijzersterke song neer. Toch laat ze zich vocaal hier en daar ondersneeuwen in de live tracks met Marco Hietala. Op ‘Control The Storm’, ‘Scandal’, en afsluiter ‘The Gathering’ hebben Marco’s octaven duidelijk een hoger bereik waardoor hij als vocalist tijdens deze tracks beter uit de verf komt. Daarbij lijkt de sound van Delain hier en daar wat achter te blijven door de matige techniek die avond. Eigenlijk doodzonde van een band die mij live echter wel wist te overtuigen.

‘Hunter’s Moon’ geeft fans een interessante voorbode van wat er te wachten staat. Op de nieuwe tracks lijkt de band een meer poppy-achtige weg in te slaan wat sterk geïnspireerd lijkt op de sound van bands als Beast in Black en Battle Beast. Benieuwd of dit in de eerste plaats zich daadwerkelijk in die richting ontwikkelt en in de tweede plaats is de vraag natuurlijk hoe dit zich ontwikkelt. Tot dan is ‘Hunter’s Moon’ een leuke mini album, zeker wanneer je er een gratis Blu-Ray bij krijgt met een avondvullende live registratie. (73/100) (Napalm Records)

TRACKLIST HUNTER’S MOON:

Brand New Studio Tracks:
1. Masters Of Destiny
2. Hunter’s Moon
3. This Silence Is Mine
4. Art Kills

Live From Utrecht:
5. Hands Of Gold – Live (feat. George Oosthoek)
6. Danse Macabre – Live
7. Scarlet – Live
8. Your Body Is A Battleground – Live (feat. Marco Hietala)
9. Nothing Left – Live (feat. Marco Hietala)
10. Control The Storm – Live (feat. Marco Hietala)
11. Sing To Me – Live (feat. Marco Hietala)
12. Not Enough – Live
13. Scandal – Live (feat. Marco Hietala)
14. The Gathering – Live (feat. Marco Hietala)

LINE UP DELAIN:

Charlotte Wessels – vocals
Martijn Westerholt – keys
Otto Schimmelpenninck van der Oije – bass
Joey Marin de Boer – drums
Timo Somers – guitar
Merel Bechtold – guitar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ