De bijna vergeten klassieker: Forbidden – Forbidden Evil

Facebookrssmail

Gisteren, 7 november, was het exact 29 jaar geleden dat Forbidden het debuut album ‘Forbidden Evil’ uitbracht. Forbidden, oorspronkelijk opgericht als Forbidden Evil in 1985, veranderde de naam in 1987 naar de huidige naam omdat de band niet gezien wilde worden als black metal band. Een jaar later, 1988, verscheen de debuutplaat via Combat Records.

Vanaf het eerste nummer, ‘Chalice of Blood’ wordt meteen duidelijk dat we hier met een thrash metal juweeltje te maken hebben. Een heerlijk up-tempo nummer met rauwe vocalen met hoge uithalen van zanger Russ Anderson en duellerende solo partijen van de gitaristen Glen Alvelais en Craig Locicero. Ook de klasse van drummer Paul Bostaph is duidelijk, de drummer die later in zijn carrière de vaste drummer van Slayer is geworden excelleert in het nummer en verdere album. Forbidden en Russ Anderson in het bijzonder doen het in het nummer ‘Through Eyes Of Glass’ nog even dunnetjes over. Het nummer staat bol vam de klasse met pakkende riffs en sublieme vocalen.

Van het wat vlakke titelnummer belanden we bij het nummer ‘March Into Fire’ dat weer zo’n lekkere snelle thrasher is. Ook het vervolg van het album is sterk met nummers als ‘Feel No Pain’ met een hoofdrol voor het gitaristen duo, het pakkende ‘As Good As Dead’ en de heerlijke afsluiter ‘Follow Me’. ‘Forbidden Evil’ is een geweldig thrash album dat een beetje is onder gesneeuwd tussen alle thrash releases in het tijdperk.

Na het debuut verschenen nog de albums ‘Twisted into Form’ (1990), ‘Distortion’ (1994) en ‘Green’ in 1997 waarna de band stopte. In 2007 kwam de band weer bij elkaar en in 2010 verscheen het album ‘Omega Wave’, op het moment staat de band “on hold” in verband met stem problemen van zanger Russ Anderson.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ