Chuck Mosley, voormalig Faith No More frontman overleden

Facebookrssmail

Chuck Mosley, voormalig frontman van diverse bands waaronder Faith No More en Bad Brains, is op 9 november overleden. Volgens een verklaring van zijn familie overleed hij door de gevolgen van verslaving gerelateerde oorzaken, dit na een lange periode van soberheid. Mosley werd in 1984 frontman van Faith No More en nam twee albums op met de band op, ‘We Care a Lot’ (1985) en ‘Introduce Yourself’ (1987). Chuck Mosley werd vanwege ongewenst gedrag in 1988 uit de band gezet en vervangen door Mike Patton.

Chuck Mosley
Foto (c) Goongunther, Wikipedia, CC BY-SA 4.0

In een verklaring laat de band weten:

“Met een zwaar hart laten we weten dat onze vriend en oud-frontman Chuck Mosley is overleden. Hij was een roekeloze kracht van energie die overtuigde en ons hielp ons op een spoor van uniekheid en originaliteit te zetten die we zonder hem niet zou hebben ontwikkeld. Wat zijn we gelukkig dat we vorig jaar in een reüniestijl met hem hebben kunnen optreden toen we onze allereerste plaat opnieuw uitbrachten. Zijn enthousiasme, zijn gevoel voor humor, zijn stijl en zijn bravoure zullen door velen worden gemist. We waren een familie, een vreemd en disfunctioneel gezin, en we zullen eeuwig dankbaar zijn voor de tijd die we met Chuck hebben gedeeld”.

Chuck Mosley is slechts 57 jaar geworden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ