CD van de Week: Witchery – I Am Legion

Facebookrssmail

Moesten we op het voorgaande Witchery maar liefst zes jaar wachten, de opvolger van het vorig jaar verschenen album ‘In His Infernal Majesty’s Service’ verschijnt binnen een jaar. Met een ongewijzigde line up, ook al een unicum voor voor deze band, brengt Witchery op 10 november het zevende album ‘I Am Legion’.

Aan het concept is gelukkig ook niets veranderd, de basis is nog steeds een op thrash metal gebaseerde riff met black metal invloeden al zijn de black metal invloeden wel prominenter aanwezig. Het opening nummer ‘True North’ is een lekker mid-tempo nummer waarbij de nadruk meer ligt op de black metal invloeden, mede ingegeven door de zwartgallige vocalen van zanger Angus Norder. Een nummer zoals alleen in het Scandinavische noorden, waarbij het refrein neigt tot meebrullen. Ook het nummer ‘Welcome, Night’ kunnen we als een echt black thrash nummer kwalificeren, fijne wisselende tempo’s en een lekkere gitaar solo tot besluit.

Wat meer up-tempo krijgen we met een nummer als ‘Of Blackened Wing’ dat na het wat doom achtige (te) lange intro los komt. Nummers in dezelfde categorie zijn het gitzwarte ‘Dry Bones’ en ook ‘Amun-Ra’ schiet uit de startblokken en, behoudens een paar breaks en een groevend tussenstuk, qua tempo niets inboeten. Variatie genoeg, zo is bijvoorbeeld ‘Seraphic Terror’ een typisch blackened death nummer, heerlijk snel en bruut “in your face”. Sterke nummers zijn verder het “swingende” ‘A Faustian Deal’ en de bruut snelle afsluiter ‘The Alchemist’.

‘I Am Legion’ is een album waar de black metal invloeden duidelijker zijn dan bij de voorganger en meer de boventoon voeren. Ingegeven door de heerlijke zwartgallige vocalen Angus Norder en met sterk gitaarwerk hebben de heren weer een puik stukje werk afgeleverd.

(87/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. Legion 01:13
2. True North 04:08
3. Welcome, Night 03:55
4. Of Blackened Wing 04:17
5. Dry Bones 03:59
6. Amun-Ra 03:29
7. Seraphic Terror 03:34
8. A Faustian Deal 03:41
9. An Unexpected Guest 04:05
10. Great Northern Plague 01:49
11. The Alchemist 05:34

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ