Arisen from Nothing – Broken

Facebookrssmail

De heren van Arisen from Nothing komen uit Seattle, de stad die na vijfentwintig jaar nog steeds vers in het geheugen ligt als de geboortegrond van de Seattle-grunge die tot leven is gebracht door bands als Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains en Stone Temple Pilots. Maar dat was toen en dit is nu: houdt je van bands als Devildriver, Five Finger Death Punch en Hatebreed met een snufje Disturbed, dan is dit je kans om je muziekcollectie uit te breiden, Arisen from Nothing is je tijd en aandacht waard.

Sinds de jaren na de hoogtijdagen van de Seattle-grunge is Foo Fighters één van de bekendste bands die de eer van Seattle als muziekstad hoog houdt, maar daar is Arisen from Nothing sinds 2009 ook mee bezig. Dit jaar brengt de band hun vierde album uit, een EP wel te verstaan, ‘Broken’. In 2009 hebben ze ook een EP uitgebracht, ‘Speed of Life’ genaamd, gevolgd door twee volledige albums in 2010 (‘Prototype’) en 2012 (‘In nothing we trust’). Daarna is het een tijd stil gebleven, maar die stilte heeft de vijfkoppige formatie nu keihard doorbroken.

Het is een krachtige, agressieve EP geworden die met een rotgang uit je speakers knalt. Het is verre van een mainstream album, maar desalniettemin erg toegankelijk en hier en daar een tikje voorspelbaar doordat de opbouw van de nummers voor de liefhebbers van het genre in de lijn der verwachting kan liggen. De verhouding van de vocals ten opzichte van de muziek is opvallend: de vocals staan volledig op de voorgrond en springen overal uit. Daarom valt het ook op dat er niet overal even zuiver gezongen wordt.

Al met al een lekkere EP die best wat langer had mogen zijn. Tegen de tijd dat je de smaak te pakken hebt, is het helaas al weer afgelopen met de lekkere groovy melodische thrash metal die de heren uit Seattle produceren. Laten we hopen dat we niet wéér zo lang moeten wachten op nieuw werk van Arisen from Nothing en laten we bovendien hopen op een full length album.

(75/100, Collective Wave Records)

Tracklist:
1.Chaos
2.American Patriot
3. Better Off Dead
4.Falling from Grace
5.Born Hated

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ