Grave Digger – Healed By Metal

Facebookrssmail

Het Duitse Grave Digger spuwt zijn heavy metal gal al uit sinds 1980. Sindsdien zijn ze bijna niet meer weg te denken als het gaat over Duitse heavy metal. Niet dat Grave Digger buiten Duitsland ooit een grootheid geworden is. De band versaagde echter nooit en bleef met de regelmaat van een klok degelijke heavy metal albums op de markt brengen.

Gelukkig voor hen is de Duitse markt groot genoeg voor een heavy metal band om het zo lang vol te houden zonder dat wereldwijd succes nodig is om te overleven. Niet dat Grave Digger totaal onbekend is buiten de landsgrenzen. Ook daarbuiten bouwden de heren wel een fanschare op maar die is nauwelijks te vergelijken met de massa die bands als Accept, UDO, Helloween of Gamma Ray naar de winkel doen hollen als er nieuw werk in de shops ligt.

Ook Healed By Metal staat weer lekker vol met heerlijke heavy metal zonder compromissen. Origineel is Grave Digger nooit geweest en ook nu kleurt Grave Digger niet echt buiten de lijntjes van de heavy metal. Met de titelsong, ‘Lawbreaker’, ‘Free Forever’, ‘Call For War’ en nog enkele andere nummers, zorgen ze voor heel wat flinke meestampers die de adrenaline zeker zullen doen stijgen in menige huiskamer waar ‘Healed By Metal’ door de speakers zal donderen.

Graspopgangers raden we toch aan om deze kerels eens uit te chekken voor een lekkere portie traditionele goed gebrachte heavy metal. ‘Healed By Metal‘ is trouwens ook een van de betere albums van Grave Digger de laatste jaren.

(80/100, Napalm Records)

1. Healed by Metal 03:43
2. When the Night Falls 03:54
3. Lawbreaker 03:05
4. Free Forever 03:21
5. Call for War 03:19
6. Ten Commandments of Metal 03:25
7. The Hangman’s Eye 03:05
8. Kill Ritual 03:41
9. Hallelujah 03:28
10. Laughing with the Dead 05:15
11. Kingdom of the Night 04:05
12. Bucket List 03:02

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ