H.E.A.T zet de boel op z’n kop in De Pul in Uden.

Facebookrssmail

Op woensdag 15 november stonden de Zweedse hard rockers van H.E.A.T in De Pul in Uden. De band is ontstaan in 2007 in Upplands Väsby en heeft tot op heden vijf albums uitgebracht en het laatste album ‘Into the Great Unknown’ verscheen eerder dit jaar en de Europese tour die hierop volgt brengt de band voor een exclusieve NL show naar De Pul. Als voorprogramma dient de Zwitserse rock band Black Diamonds, speciale gast is het Zweedse degreed.

de Zwitserse rock band Black Diamonds is ontstaan in 2004 en heeft inmiddels drie albums uitgebracht, het laatste album verscheen eerder dit jaar en draagt de titel ‘Once Upon A Time’. Met nummers als ‘Thrillride’ en ‘Vampires Of The Night’ rocken de Zwiters die voor de eerste keer in Nederland te gast zijn er flink op los. Black Diamonds is een leuke opener van de avond, een muzikaal aperitiefje dat perfect aansluit bij de rest van het programma.

Het Zweedse degreed is opgericht in 2005 en in 2010 verscheen de debuutplaat ‘life,love,loss’. Twee jaar geleden verscheen met ‘Dead But Not Forgotten’ de derde langspeler van de melodieuze rockers. degreed is vanavond de speciale gast van H.E.A.T, de band waar de heren hum inspiratie vandaan haken, De band brengt wat zoetsappige rock met een hoog ballad gehalte en de landgenoten van H.E.A.T geven de heren vanavond een platform dat zij verdienen.

Na het welbekende intro met de toepasselijke tekst: ‘The heat is on’, weet frontman Erik Grönwall het publiek weer helemaal mee te slepen. Zowel muzikaal als persoonlijk, aangezien Erik toch steeds weer z’n publiek weet te imponeren met z’n charmes.
 Na het eerste nummer ‘Bastard of Society’ van hun gloednieuwe album ‘Into The Great Unknown’ te hebben gespeeld, volgen er een aantal knallende nummers.
 Zo spelen ze ook een aantal nummers van de albums waar de vorige zanger nog bij zat, zoals ‘Late Night Lady’, ‘1000 Miles’ en ‘Beg Beg Beg’. Daartussen worden brengen ze nog twee verassende covers van AC/DC: ‘Whole Lotta Rosie’ en Janis Joplin: ‘Piece Of My Heart’.

H.E.A.T zet een ontzettend energieke en vrolijke show neer, waarop zowel op als van het podium gesprongen wordt. Ook het balkon slaat Erik Grönwall niet over en danst al bungelend boven het publiek verder alsof het niks is. Het publiek gaat helemaal uit zijn dak. En dat blijkt de frontman ook ontzettend aan te spreken en besluit met zijn publiek mee te doen, door ertussenin te gaan staan en met enkele fans te dansen en op de foto te gaan. 
Het nieuwe album valt goed in de smaak bij de springende fans, zo komen ‘Eye of the Storm’, ‘Best of the Broken’ en het akoestische ‘We Rule en Time On Our Side’ voorbij.
 Als kers op de taart spelen ze een heel stuk langer dan verwacht, er blijven maar encore’s komen. Rond half 12 houden ze het uiteindelijk toch voor gezien en nemen met een grote glimlach afscheid van het publiek.

Foto’s (C) Emily Parry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ