Geslaagd tussendoortje van SIXX A.M.

Facebookrssmail

Tijdens de grote zomerfestivals spelen veel bands clubconcerten om de kas te spekken of voor een maaltijd en onderdak. Net gelang je status.. Zo ook SIXX A.M. op dinsdag 14 juni 2016 in de Ronda zaal van Tivoli in Utrecht. Tussen de festivals van Castle Donnington & Isle of Wight in Engeland en Graspop & Hellfest in Belgie en Frankrijk werd nederland met het eerste bezoek van deze band vereerd.

Een divers publiek van Motley Crue fans en liefhebbers was op deze avond afgekomen. De zaal zat redelijk vol maar was zeker niet uitverkocht. Was het laatst bij Halestorm bloedheet in de zaal, nu was het chill.

SIXX AM

De kern van SIXX A.M. bestaat uit oprichter en bassist Nikki Sixx (Motley Crue), mede oprichter, producer en zanger James Michael en gitarist D.J. Ashba (ex. Guns n’Roses). Tijdens de tour worden ze versterkt door drummer Dustin Steinke en de zangeressen Amber Vanbuskirk en Melissa Harding.

Het grappige is dat iedereen in de band op de een of andere manier wel eerder met elkaar gewerkt heeft of zo. Blijkbaar was dit tot volle tevredenheid. Je ziet dit terug op het podium. Men gunt elkaar de spotlight, het is spontaan en kwalitatief uitstekend. Daarnaast heeft de kern een enorme ervaring waardoor ze nooit door een ondergrens zullen zakken.

Er werd geopend met ‘This is gonna hurt’ waarna met ‘ Rise’ de single van het nieuwe album ‘Prayers for the damned – volume 1’ werd gespeeld. Nikki Sixx had in het begin een beetje last met zijn apparatuur maar dat was na het derde nummer ‘Relief’ opgelost. Daarna was de CEO in goede doen. Na ‘When we were gods’ en ‘Live forever’ nam de uitstekend bij stem zijnde zanger en dirigent van het geheel James Michael plaats achter de toetsen om zichzelf te begeleiden voor ‘Skin’. Ook maakte hij nog een statement tegen de zinloze agressie in Orlando slechts een paar maanden na Parijs.

De band heeft het uitstekend naar hun zin en dat wordt het beste vertoond door smaakmaker D.J. Ashba. Wat speelt deze vent makkelijk en goed. Hij speelt nog meer met het publiek dan zijn bandmaten. De reguliere set wordt beeindigd met ‘Rise of the melancholy empire’. Het enthousiaste publiek laat ze terugkomen voor ‘Accidents happen’ en het thema van deze avond ‘Life is beautiful’. Een topavond met een topband.

Is er dan niets op te merken? Tja, de zaal was niet uitverkocht maar wel goed gevuld en de mooie achtergrondzangeressen hadden wel wat meer op de voorgrond gemogen. Zeker gezien hun zangkwaliteiten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ