Lady Beast – Vicious breed

Facebookrssmail

Old school heavy metal, gelukkig nog altijd een stroming welke haar aanhangers heeft en niet alleen in de 50-plussers, maar ook in 1 of 2 generaties jonger. Nogal eens wordt met name dit genre een zekere oubolligheid verweten, daar waar bijvoorbeeld death en black metal erg “hot” zouden zijn. Maar wat is er mis met een pot goed vertolkte oldschool heavy metal? Niets! Veelal wordt er al snel kritisch over traditionele heavy metal en speed/thrash metal gesproken, omdat het niet vernieuwend zou zijn. Maar met ca. 40 jaar traditionele heavy metal, welke band kan er in deze genres dan nog flink vernieuwend zijn? En het Amerikaanse Lady Beast is een overtuigd vertegenwoordiger van het genre wat de start van tal van substromen betekende.

Lady Beast is een 5-mansband welke sinds 2009 bestaat en, het zal je door de naam niet verbazen, een dame als frontvrouw heeft met Deborah Levine. Inmiddels heeft de band al 2 full-albums en een EP op haar naam staan, welke over het algemeen goed ontvangen zijn. De stijl is dus oldschool heavy metal met flink wat raakvlakken met de NWOBHM.
Na een akoestisch intro en een zwaarder aangezet overgangsstuk begint het openingsnummer ‘Seal the hex’ als een echt speedmetal nummer waardoor je direct rechtop in je stoel zit en dat blijft zo het gehele album.

Het album is lekker afwisselend met veelal (wat) snellere nummers en enkele mid-tempo nummers. De nummers zijn redelijk recht toe recht aan met vaak traditionele opbouw, riffs, refreinen en solo’s, maar zoals al gezegd, als het goed gebracht wordt, en dat is bij Lady Beast zeker het geval, dan is er niets mis mee. Opvallend/grappig is dat de krachtige stem van Deborah Levine je al snel aan het Belgische Acid doet denken (een band welke begin jaren ’80 2 geweldige speedmetal albums uitbracht). Het nieuwe album van Lady Beast betekent een continuering van de kwaliteit van deze band en een fan van oldschool heavy metal zal hier zeker zijn/haar plezier aan beleven.

(80/100, Cruz Del Sur Music)

Tracklist:
1. Seal the Hex 05:39
2. The Way 03:12
3. Lone Hunter 03:21
4. Always With Me 05:54
5. Get Out 04:26
6. Every Giant Shall Fall 05:19
7. Sky Graves 05:01
8. Vicious Breed 03:27

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ