Night Slasher – Night Slasher     

Facebookrssmail

Het is moeilijk recenseren als je nauwelijks bio bijgeleverd krijgt, alleen maar wat algemene info van het Litouwese Night Slasher dus probeer je maar wat info via het internet te vergaren. Nu is het wel zo dat Rockmuzine al eens eerder aan de 4 muzikanten in deze band besteed heeft, want voorheen was de bandnaam Alcotopia en hun enige album uit 2019, ‘It hits the spot’ is toen besproken, https://rockmuzine.nl/2019/07/14/alcotopia-it-hits-the-spot/ Waarom Alcotopia de bandnaam in Night Slasher gewijzigd heeft, is ook niet te achterhalen. Overigens was van Alcotopia ook nauwelijks info te vinden.

Het album opent met ‘Ice’, een zeer snelle blackened thrasher met een wat generieke gitaarriff en komt wat chaotisch over. Het navolgende ‘Black trip’ is deels uptempo en deels snel, qua structuur van hetzelfde laken een pak, Night Slasher heeft met hun nieuwe naam blijkbaar voor een wat ruigere aanpak gekozen, het klinkt in ieder geval net even wat heftiger dan het debuut, mede ook door de zang. ‘Clyster lizard’ is een lekker swingend en snel nummer met een prima gitaarriff en dito gitaarsolo. ‘Liver ripper’ begint als een doom nummer met Black Sabbath-invloeden, maar na een kleine 2 minuten slaat het om naar een pure thrasher met ook nog wel voldoende afwisseling gaandeweg het nummer. ‘Pit of hate’ opent met een generieke gitaarriff, maar is verder wel een prima nummer door een geregeld staccato tempo en goede breaks. ‘Towers’ opent ook traag, maar wordt al snel een furieuze thrasher. Afsluiter ‘Satan in the hall’ klinkt geregeld wat tegen het rock and roll-achtige aan en klinkt daardoor wat anders dan de meeste thrashers.

Het is even wennen aan dat iets andere geluid, maar Night Slasher levert beslist een prima ‘debuut’ af. De nummers zitten goed in elkaar, productioneel had het gevoelsmatig wat strakker gekund, maar misschien is dit ook wel een bewuste keuze geweest. Net als bij Alcotopia is ook de stijl van Night Slasher heel eigen en kun je niet echt een bekende thrashband opnoemen waar ze op lijken. Als je thrashfan bent, gewoon eens een luisterbeurt geven. (83/100) (Sliptrick records)

Bandleden:

Laurynas Karka                  –              Vocals

Juozapas Bockus                –              Guitars

Tomas Ivanovas                 –              Bass

Dmitrijus Matevejevas      –              Drums

Tracklist:

1                 Ice

2                 Black trip

3                 Clyster lizard

4                 Liver ripper

5                 Pit of hate

6                 Ablaze

7                 Towers

8                 Satan in the hall

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ