Happy birthday Tobias Sammet

Facebookrssmail

Tobias Sammet is de zanger van de Duitse power metal band Edguy. Hij is ook bekend geworden door de Metal Opera Avantasia. Hij werd geboren op 21 november 1977 in Fulda (Duitsland). In februari 1992 begon hij de band Edguy met zijn vrienden (Dirk Sauer, Tobias Exxel, Felix Bohnke, Jens Ludwig), die in meer dan 30 landen in Europa, Azië, Australië en Zuid- en Midden-Amerika kwam. Ze waren een van de eerste Westerse rockbands die speelden in Israël en China.

Edguy werd opgericht in 1992 door de 14-jarige scholieren Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer en Dominik Storch. De naam “Edguy” was een goedbedoelde bijnaam van “Meneer Edgar”, hun toenmalige wiskundeleraar. Tot 1998, toen Tobias Exxel bij de band kwam, had Edguy geen bassist, wat opmerkelijk is voor een rockband; Tobias Sammet speelde de baslijnen op een keyboard.

Na twee demo’s kregen ze in 1995 een contract aangeboden door het platenlabel AFM Records. De eerste twee albums die op dit label werden uitgebracht (‘Savage Poetry’, 1995, en ‘Kingdom of Madness’, 1997), waren niet erg succesvol. Met hun derde werk, ‘Vain Glory Opera’, uitgebracht in 1998, kwam hun doorbraak. In 2004 werd hen een contract aangeboden door het grote Duitse metal-label Nuclear Blast.

RockMuZine feliciteert Tobias Sammet met zijn 40ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ