Iron Savior – Reforged – Riding On Fire

Facebookrssmail

De Hamburgse band Iron Savior zat met een behoorlijk probleem in de maag. Er was weer vraag naar hun eerste albums. Maar ze waren niet meer leverbaar via hun eerste label Noise Records. Sinds hun succesvolle laatste album ‘Titancraft’ uit 2016 werd de interesse om ouder werk weer aangewakkerd. Om allerlei verschillende redenen mochten ze ook niet meer uitgebracht worden. Iron Savoir had bij het label twee singles, twee EP,S en vijf albums uitgebracht. Opnieuw opnemen mocht wel, en dat stemde oprichter Piet Sielk zeer tevreden. Immers als er weer vraag naar was door nieuwe jonge fans dan kwamen ze wellicht weer wat dichter bij rivaal en stadsgenoot Helloween .

Er werd gekozen dat er een soort ‘ best of ‘ moest komen, 19 songs van hun allereerste periode verdeeld over twee cd’s. Met de nadruk op hun vroegere werk. Van hun debuut ‘ Iron Savoir ‘ uit 1997 staan er al zes nummers op. Voor wie bekend is met het oudere werk moet het opvallen dat de nummers zeker een boost hebben gehad. De nummers klinken frisser en helderder dan het origineel. De nummers zijn opgenomen met de nieuwe drummer Patrick Klose. Zodra opener ‘Riding On Fire’ uit de speakers schalt, dan weet je dat het wel goed zit. De mooiste songs uit hun Noise periode komen voorbij. Voor wie niet bekend is met het oudere werk is dit een prima instapper. Het album ‘Reforged – Riding On Fire’ ligt vanaf 8 december in de winkel en is verkrijgbaar als 2cd en dubbel vinyl.

(85/100, AFM Records)

Tracklist:
01. Riding On Fire
02. Battering Ram
03. Brave New World
04. Prisoner Of The Void
05. Titans Of Our Time
06. Eye To Eye
07. For The World
08. Mindfeeder
09. Watcher In The Skye
10. Mind Over Matter
11. Warrior
12. Iron Savior
13. Tales Of The Bold
14. No Heroes
15. Break The Curse
16. Condition Red
17. Protector
18. I’ve Been To Hell
19. Atlantis Falling

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ