Reckless – Sharp Magik Steel

Facebookrssmail

Het lijkt wel of 2023 een revival meemaakt van (relatief) nieuwe bands die old-skool Thrash/Speed Metal spelen inclusief de cliché albumhoezen- en songteksten, de lachwekkende namen van de bandleden en de bijbehorende ‘shitty’ productie. Ook de tijdsduur van ‘Sharp Magik Steel’ (een dik half uur) is erg jaren 80.

Het uit Colombia afkomstige kwartet Reckless behoort ook tot deze lichting bands. Opgericht in 2019 door zanger/gitarist W. Metalbringer krijgen we vier jaar na dato het debuut ‘Sharp Magik Steel’ uitgebracht door ‘Dying Victim Productions’ te horen. Wat mag je verwachten? Heel simpel, old-skool Speedmetal gespeeld door muzikanten die er duidelijk veel plezier in hebben en gepassioneerd de muziek spelen waar ze mee opgegroeid zijn en waar ze nog steeds van houden. De muziek is makkelijk te omschrijven, houd je van bands als Razor, Exciter, Running Wild en in iets mindere mate het jaren 80 werk van Agent Steel dan is dit album verplichte aanschaf.

De rauwe vocalen van W. Metalbringer geven de nummers een ‘Thrashy’ accent. Ook het sporadische gebruik van toetsen zoals bij het begin van het beste nummer ‘Crimson Obsession’ maakt dat Reckless er iets meer boven uit steekt dan andere speedmetal bands die ik dit jaar heb gehoord of gerecenseerd heb. (72/100) (Dying Victim Productions)

Tracklist

 1. Kneel Before The Gods (4:03)
 2. Crimson Obsession (4:34)
 3. Glittering Death (5:11)
 4. Sharp Magik Steel (3:49)
 5. Behind The Mist (4:51)
 6. Neutralized (3:59)
 7. Wake Up Screaming (3:46)
 8. Unholy Odyssey (4:41)

Lineup

 • W. Metalbringer – Guitars/Vocals
 • Jawbreaker – Bass
 • Rites 666 – Drums
 • Spitfire – Guitars
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ