Smash Into Pieces – Ghost Code

Facebookrssmail

We hebben niet lang hoeven wachten op een nieuw album van deze Zweedse formatie die EDM invloeden mengt met rock. Eind 2022 lag kwam het sterke en meer heavy album ‘Disconnect’ uit wat we hier destijds ook bespraken. Nu brachten ze onlangs dus het nieuwe ‘Ghost Code’ uit. Zij het dat een groot deel van het album al als single (ruim) van te voren uit is gebracht.

Daarmee is de complete verassing natuurlijk snel uit de lucht. Maar liefst negen van de twaalf nummers (!) zijn al eerder uitgebracht met het succesvolle ‘Six Feet Under’, dat begin vorig jaar al werd uitgebracht als eerste single zullen we dan maar zeggen. Dat nummer is tevens een van de meer poppy songs op het album, want opnieuw neigt dit album wat meer naar de rock kant net als zijn voorganger, al is het ook wel weer niet zóveel als ‘Disconnect’. Wel is dit nummer super catchy met opzwepende lyrics en hooks overal. Het refrein zing je zo mee. Heel diepgaand is de tekst niet, maar live doet deze het heel goed.

In diezelfde stijl is ook ‘Venom’ en ‘Heroes Are Calling’. Echter wie in is voor zeer catchy melodische rock met wat moderne EDM invloeden is met deze songs meer dan zoet. Voor wie wat stevigers wil kan terecht bij nummers als ‘Flow’ waar de zanger zijn rauwe vocals gebruikt en ook de drops heerlijk zijn. Het aantal van deze meer stevige songs is wat summier. ‘Watching Over You’ heeft wel de gitaren, maar blijft voor de rest wat braaf.

Smash Into Pieces is een band die een mooie brug heeft weten te maken tussen de EDM en rock/metal. Mensen die normaal niet zo snel ‘’iets met gitaren’’ op zouden zetten, zullen wat makkelijker kunnen luisteren naar de muziek die deze band maakt. Voor de rockers die wel in zijn voor pakkende songs en niet vies zijn van wat EDM invloeden is dit helemaal een perfecte combinatie. Een combinatie die ook compleet verkeerd zou kunnen aanpakken, maar Smash Into Pieces bewijst met ‘Ghost Code’ opnieuw dat zij weten hoe de formule werkt. Wel zou ik als tip mee willen geven niet zoveel van je album van te voren al te droppen, op deze manier leef je niet volledig naar een album toe omdat het meeste al bekend is. (83/100) (Eigen Beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ