VanderLinde – Live Trails

Facebookrssmail

Arjen van der Linde, zanger, bassist, songwriter en naamgever van VanderLinde, steunt al langer een weeshuis in Olon, Ecuador. De opbrengsten van de nieuwste cd ‘Live Trails’ komen ten goede aan dit weeshuis. De band en producer Erwin Musper, die als vrijwilliger in het betreffende weeshuis werkt, staan hun inkomsten af, zodat er meer geld kan worden gebruikt voor het beoogde doel.

VanderLinde bestaat uit de al genoemde Arjan (zang, bas, gitaar), Bert Schwertmann (akoestische gitaar, basgitaar, zang), Wietze Koning (elektrische gitaar), Mark Eshuis (drums) en Christof Bauwens (resonator, lapsteel, zang). Met ‘Live Trails’ brengt VanderLinde hun zevende cd op de markt. Zoals de naam al verraadt is het live opgenomen, en wel op 3 februari 2017 in VERA in Groningen, de thuisbasis van de band. Op de cd treffen we twaalf eigen nummers aan, die zich allemaal bewegen in het gebied Countryrock, Westcoastpop met uitschieters naar rock ’n roll en hardrock. Een zeer gevarieerd aanbod dus. De nummers, die fans al van hun studio-cd’s keunnen kennenn blijven ook live overeind. VanderLinde is een band met uitstekende muzikanten, die ook nog prima samen werken en daardoor een echt én hechte band vormen. De samenzang doet bij wijle denken aan bands als Buffalo Springfield, CSN&Y en de Eagles. Het gitaarwerk van Wietze Koning is van grote klasse. Voor velen is hij een van de beste gitaristen van Nederland. Bij de beoordeling van de dubbel-cd ‘Devil’s Trails‘ schreef Maxazine.nl al dat VanderLinde een band is die grote internationale namen recht in de ogen kan kijken. Met deze live-cd is dat alleen nog maar meer bevestigd.

Eigenlijk was het de bedoeling dat het bij een enkele uitgave zou blijven. Er waren zeer veel aanvragen voor de cd, dat de eerste persing snel uitverkocht was. En omdat het een goed doel betreft heeft Arjan besloten een tweede persing te laten doen.

(85/100, Eigen beheer)

Tracklist
1 The Difference
2 In One Day
3 Spending It All Jack
4 When You Walk On By
5 I’ll Weep Tonight
6 Little Things
7 In Your World
8 While The Devil Deals
9 Katie Lee
10 Miss Molly
11 Across The Hall
12 She’s Rock ‘n’ Roll

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ