Savage Master – Those who hunt at night

Facebookrssmail

Het uit Kentucky, Amerika afkomstige Savage Master wordt in 2013 opgericht door zangeres Stacey Peak en gitarist Adam Neal. Met een complete lineup komt in 2014 al het eerste full-album uit, gevolgd door albums in 2016 en 2019.

Opvallend aan de band is frontvrouw Stacey Peak, haar verschijning samen met de tekstuele thema’s lust, dood en kwaad laat niets aan de verbeelding over, het geeft de band een occult tintje.

Het album trapt af met het titelnummer, een licht uptempo nummer met een goede groove, een heerlijk ronkende bas, maar helaas een wat generieke gitaarriff. De zang kan wat “over de top” overkomen, Stacey Peak heeft wel een aparte, licht punkige stem. ‘Eyes behind the stars’ klinkt beter dan de opener door een betere riff. Het gros van de nummers is uptempo, zoals ‘Rain of tears’ na een ietwat sinister intro, ‘Spirit of death’, ‘The hangman’s tree’ met ook een prima riff en melodieus refrein en ‘Vaster empires’ wat met zijn heerlijk stuwende snelle ritme en heerlijke piepende gitaarriff voor mij de uitschieter is. Bij deze nummers komt de stem van Stacey Peak het beste tot zijn recht, op de langzamere nummers mist haar stem wat power in het lage bereik, bijvoorbeeld in het refrein van ‘A warrior’s return’ en ‘Queen satan’. Na iets meer dan een half uur is de koek al weer op.

Wat opvalt is het hoge jaren ’80-geluid van de heavy metal van Savage Master, hopelijk is dit bewust, want op zich is dit nu niet bepaald een eigentijdse productie; de gedachte van een zekere mate van oubolligheid komt wel in mij op. Mocht je qua stijl een vergelijking willen, dan kom je al snel uit bij het Amerikaanse Bitch, wat begin jaren ’80 enige furore maakte met hun debuut ‘Be my slave’, ook een band met een frontvrouw met min of meer hetzelfde image als Savage Master. In de bijgeleverde bio wordt een vergelijking getrokken met onder andere Ample Destruction van Jag Panzer, maar kwalitatief staat Jag Panzer toch wel op een veel hoger niveau.

Savage Master levert een leuk album af, maar in de berg van releases maken zij weinig indruk en zullen zij nauwelijks nieuwe zieltjes winnen. 75 /100 (Shadow Kingdom Records)

Bandleden

 • Stacey Savage – Vocals
 • Larry Myers – Guitars
 • Adam Neal – Guitars
 • Aaron Grove – Drums

Tracklist

 1. Hunt at night
 2. Eyes behind the stars
 3. Rain of tears
 4. Spirit of death
 5. A warrior’s return
 6. The hangman’s tree
 7. Queen satan
 8. Vaster emipires
 9. The death of time
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ