Sweetkiss Momma – Get ready for the getdown

Facebookrssmail

Sweetkiss Momma stond in november jl. in De Bosuil (Weert). Deze Amerikaanse Southern rockband was support act voor Danny Bryant. Ze lieten een zeer positieve indruk achter. De live line-up verschilt nogal met de line-up van deze cd. Frontman Jeff Hamel was er live bij. Deze zanger/gitarist is ook te horen op hun nieuwe EP ‘Get ready for the getdown’.

De mooie stem van Jeff Hamel valt al snel op hij het openingsnummer van ‘Old dry bones’
. Deze mannen kunnen ‘ouderwets’ rocken. Jeff blaast een mooie partij op zijn harmonica weg. Aaron Arnold laat zijn gitaar lekker rocken. De tamboerijn geeft een leuk extraatje. Het tempo van ‘Go on, get off’ ligt behoorlijk hoog. Zowel instrumentaal als vocaal. Toch is Jeff bijna geheel te verstaan. De meerdere stemmen mengen goed met elkaar. In het pakkende drumwerk hoor je wat resonantie. Maar het trillen van Tyson Lickert’s drumvellen past in deze track. In een groot deel van deze track is het heerlijke orgelspel van Dan Walker verweven. Mooi wegstervend einde.

‘Woman of wickedness’ heeft een uitgebreid orgel intro. Een poosje later aangevuld met een heerlijke bas groove van Jake Melius. Live maakte dit nummer indruk. Maar ook op cd is dat het geval. Daar drukt Jeff met zijn mooie stem zeker een stempel op. Het einde is plotseling, maar goed gekozen. Deze vijf tracks zijn stuk voor stuk prima opgebouwd. ‘Just have you’ heeft de meest verrassende wending. Terwijl ‘Between the flood and the fire’ door de a capella start het meest bijzondere intro heeft. De kwaliteit van geluid is goed, en het geheel is met zorg verdeeld over de boxen.

Hopelijk brengt Sweetkiss Momma volgend jaar een full cd uit. Ik hou me aanbevolen om dan weer een recensie te schrijven.

(
80/100, Eigen beheer
)

Tracklist:
1 Old dry bones
2 Go on, get off
3 Just have you
4 Woman of wickedness
5 Between the flood and the fire.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ