Entombed A.D. – Dead Dawn

Facebookrssmail

Het Zweedse Entombed A.D. komt dit jaar met het tweede album ‘Dead Dawn’ en wat moet je daarvan verwachten na de matige debuutplaat ‘Back To The Front’. Na de breuk met Alex Hellid en het verliezen van de rechten op de naam Entombed was er vooral een gevoel van onvrede en teleurstelling bij de overgebleven bandleden en wellicht dat die teleurstelling van invloed is geweest op de kwaliteit van het eerste album na Hellid. Een uitstapje van Lars Petrov en Victor Brandt in het project Firespawn gaf al aan dat de heren het nog niet verleerd waren en bracht hoop voor de toekomst van A.D. De eerste video die verscheen ‘Midas In Reverse’ versterkte het gevoel dat dit album wel eens beter kon uitpakken dat het voorgaande.

De plaat opent met ‘Midas In Reverse’ en belooft zoals gezegd veel goeds voor de rest. Een lekker up-tempo nummer met een traditioneel “death ’n’ roll” refrein waarin de vocalen van Lars weer enthousiast en vol overtuiging klinken. Titelsong ‘Dead Dawn’ heeft een lekkere “groove” en is een fijn nummertje, maar nummers als ‘Down To Mars To Ride’ of ‘Silent Assassin’ zijn gewoonweg toppers, heerlijke nummers die, bij mij, zonder meer favoriet zijn. Het is niet allemaal rozengeur, een nummer als ‘As The World Fell’ is tergend traag en zaai en daar lusten de honden echt geen brood van, het is gewoon niets en nietszeggend. Ook ‘Hubris Fall’ is zo’n nummer, hoewel dit nummer wat meer inhoud heeft is het voor Entombed A.D. eigenlijk onder de maat. De afsluitende nummers ‘Black Survival’ en ‘Not What It Seems’ zijn toch weer nummers waar de liefhebber wat mee kan en zo sluit het album met een goed gevoel af.

Entombed A.D. levert een album af dat zeker een stuk beter is dan de debuutplaat ‘Back To The Front’ maar ook de nieuwe plaat kent toch ook haar zwakke punten. Ik zou zeggen koop de plaat en ga er maar eens lekker voor zitten en fel zelf je oordeel.

(8/10, Century Media)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ

One Comment