Corrosion of Conformity – No Cross No Crown

Facebookrssmail

Corrosion of Conformity is een uit het Amerikaanse Raleigh afkomstige metal band. De “oude rotten” onder ons kennen de band van de beginjaren ’80 toen de band een punkachtige metal sound neerzette. Later veranderde de stijl naar een meer crossover / thrash geluid en heden ten dage maakt de band een soort sludge met duidelijke southern rock invloeden. De samenstelling van de band is door de jaren heen nagenoeg gelijk gebleven aan de startende line up van 1982, alleen gitarist / zanger Pepper Keenan (Down) kende de start niet maar is ook al sinds 1989 betrokken bij de band. ‘No Cross No Crown’ is het tiende album, het eerste via Nuclear Blast Records en verschijnt op 12 januari.

Corrosion of Conformity varieert op deze langspeler met nummers in twee verschillende categorieën. Nummers met een zware stoner riff als ‘The Luddite’ of het lekkere up tempo ‘Cast The First Stone’ met lekkere rauwe vocalen en goed verzorgde gitaarsolo’s. Voer voor de headbangers al zijn de nummers in deze categorie wat schaars.

Nummers uit de tweede categorie zijn meer southern rock georiënteerd. Pakkende riffs, gitaarsolo’s en een ritme dat herkenning oproept. ‘Wolf Named Crow’ is zo’n nummer waarvan je denkt, waar heb ik dit eerder gehoord?  Meeslepende nummers als ‘ Forgive Me’  en ‘Old Disaster’ geven de  andere kant van Corrosion of Conformity goed weer. Het titelnummer kunnen we snel vergeten maar gelukkig maakt afsluiter ‘A Quest To Believe (A Call To The Void) ‘ een hoop goed.

Corrosion of Conformity brengt met ‘No Cross No Crown’ een album dat lekker weg luistert. Het rauwe werk is wat schaars op dit album, de band heeft duidelijk gekozen voor southern rock en dat is niet kwalijk.

(75/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:

1. Novus Deus 1:28
2. The Luddite 4:39
3. Cast The First Stone 3:43
4. No Cross 1:18
5. Wolf Named Crow 5:12
6. Little Man 4:31
7. Matre’s Diem 1:26
8. Forgive Me 4:06
9. Nothing Left To Say 6:22
10. Sacred Isolation 1:22
11. Old Disaster 4:44
12. E. L.M 4:02
13. No Cross No Crown 3:55
14. A Quest To Believe (A Call To The Void) 6:01

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ