Dynazty – Final Advent

Facebookrssmail

De moderne metal formatie Dynazty komt binnenkort met een nieuwe plaat aanzetten. Met de vorige langspeler ‘The Dark Delight’ wist de band een groter publiek te bereiken met onder andere de hitjes ‘Heartless Madness’ en ‘Presence Of Mind’. De Zweedse groep heeft dus een momentum te pakken en als we de eerste paar al uitgebrachte singles horen lijkt dat momentum zich voort te zetten op deze nieuwe plaat, ‘Final Advent’.

De vier reeds uitgebrachte singles openen het album en man wat is dat een lekker begin! ‘Power Of Will’ en ‘Advent’ zijn uit hetzelfde vaatje getapt. Moderne metal anthems met refreinen die je mee moet zingen. Dynazty bewees afgelopen april in Helmond al dat deze het live steengoed doen. Ongetwijfeld zijn dit twee nummers die nog wel een poosje op de setlist zullen blijven staan.

Met het derde nummer komen we aan bij het favoriete nummer van bassist Jonathan Olsson. Dit nummer neigt meer naar power metal à la Battle Beast. Veel gebruik van keys en opnieuw een ijzersterk refrein. Ook de gitaarsolo is volledig in power metal stijl met vlug pingelwerk welke dus goed aansluit op de rest van het nummer, na de solo is er een kort momentje van rust voor het nummer weer overgaat in het eerdere tempo.

Dat Dynazty niet alleen in dit tempo goed uit de voeten kan bewijzen ze met de stevige power ballad ‘Yours’ welke ook al een tijd uit is. Ultiem meebrul moment en vooral hier valt goed op hoe hoog zanger Nils Molin kan komen. Ook tijdens het stampende en heavy ‘The White’ schittert hij als frontman. Tijdens het behoorlijk heavy ‘Instinct’ zit er in de solo nog een kleine verwijzing naar Beethovens negende symfonie (Ode To Joy). Altijd leuk om zoiets te herkennen als je het eigenlijk totaal niet verwacht. Hierdoor is het meteen ‘’herkenbaar’’ voor je en ga je vaak sneller in iets onbekends mee.

Met ‘Achilles Heel’ gooit de band er nog een extra bombastisch, beetje Sabatonesk en Oosters beïnvloed nummer tegenaan. Net even anders dan al het andere op de plaat en toch is de Dynazty saus aanwezig. Heerlijk om al die verschillende uitstapjes op dit album te horen. Daar waar het album begon met ‘Power Of Will’ eindigt de plaat met het nummer ‘Power Of Now’ en daar gaat de band er nog één keer vol voor in de inmiddels welbekende Dynazty stijl, heavy riff en in het refrein belachelijk catchy, in de goede zin van het woord.

Dynazty is een band waar we, als ze op deze weg door blijven gaan, nog veel van gaan horen. Stuk voor stuk zeer getalenteerde musici en de songwriting wordt beter en beter. Laten we hopen dat deze ‘Final Advent’ niet hun ‘’final’’ album is. Dynazty flikt het opnieuw om na het geweldige ‘The Dark Delight’ met een ijzersterk album op de proppen te komen. Voor iedere melodische, moderne metal fan is ook ‘Final Advent’ een absolute must hear! (92/100) (AFM Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ