Funeral Winds – Sinister Creed

Facebookrssmail

Funeral Winds is een Rotterdamse black metal band ontstaan in 1991. De band kende tal van muzikanten maar bestaat heden ten dage uit zanger / gitarist Maurits Jansen a.k.a. Hellchrist Xul en sessie drummer M. Z. Inversus (Kvltist). Na het debuut album ‘Godslayer Xul’ uit 1998 volgde nog twee albuns waarvan ‘Nexion Xul – The Cursed Bloodline’ (2007) het laatste is. Een nieuw album is aanstaande en het heeft dus bijna elf jaar geduurd tot dat Hellchrist Xul met zijn Funeral Winds weer eens van zich laat horen. Op 29 januari verschijnt ‘Sinister Creed’ via Avantgarde Music.

Funeral Winds staat al jaren bekend om de rauwe traditionele black metal en daar is in de afgelopen elf jaar niets aan veranderd. Vanaf opener ‘The Road to Perdition’ belanden we bij het nummer ‘Cursed is This Pantheon of Flesh’. Beide nummers voldoen aan de verwachtingen, snelle nummers met solide drumwerk en heerlijk smerige vocalen. Het eerste nummer dat er echt uitspringt is ‘The Arrival’ en dit terwijl het concept onveranderd blijft. Hard, snel en smerig met een gitaarlijn die in je kop blijft zitten.

Titelnummer ‘Sinister Creed’ is ook zo’n nummer dat lekker doordendert maar kan door de korte duur niet echt imponeren. Een van de hardste en meest brute nummers is ongetwijfeld het nummer ‘Blood’, een compromisloos nummer dat in een sneltreinvaart aan je voorbijtrekt. Dat Funeral Winds op dit album meer in huis heeft dan alleen bruut geweld blijkt uit het nummer ‘Black Moon Over Saturn’. Een nummer met meer inhoud, melodie en toch bruut, met tempowisselingen en variërende vocalen. Het nummer ‘Sekhmet’ is wellicht een van de betere, bruut en snel met smerige vocalen en sterke tempowisselingen. Het ruim zeven minuten durende epistel ‘Nunc et in Hora Mortis Nostrae’ sluit he album in stijl af.

‘Sinister Creed’ is een sterk black metal album, een album dat je van een band als Funeral Winds kan en mag verwachten.

(80/100, Avantgarde Music)

Tracklist:
1. The Road to Perdition 04:47
2. Cursed is This Pantheon of Flesh 03:59
3. The Arrival 03:30
4. Sinister Creed 02:44
5. Blood 03:05
6. Black Moon Over Saturn 05:26
7. Sekhmet 04:27
8. Nunc et in Hora Mortis Nostrae 07:37

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ